Κρεμασμενο απο του λουρι του σκυλι στην Κομοτηνη

Νεκρό από φόλα ένα ακόμη σκυλάκι

Για «απίστευτη βαρβαρότητα» κάνει λόγο σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» αναφέροντας πως σκύλος έχασε τη ζωή του κρεμασμένος από το λουρί του. Καταγράφοντας το ιστορικό της υπόθεσης η Ομάδα αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή της:

«Τον Ιανουάριο του 2021 ειδοποιηθήκαμε από τον Παναγιώτη Γκουδουσίδη της Φιλοζωικής Κομοτηνής για τέσσερα σκυλιά, τα οποία βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες σε χωράφι πίσω από τις Φυλακές. Πήγαμε όλοι μαζί και όντως είδαμε τέσσερα σκυλιά δεμένα με αλυσίδα μισού μέτρου να ζουν ανάμεσα στα κόπρανα τους και σε άθλιες πραγματικά συνθήκες (βρώμικα νερά, έλλειψη φαγητού κτλ). Χαρακτηριστικό είναι ότι το ένα εξ αυτών, ράτσας κόκερ ήταν γεμάτο βρωμιές που κρέμονταν από το σώμα του. Το οικόπεδο δεν ήταν περιφραγμένο και τα 4 σκυλιά βρίσκονταν εκτεθειμένα σε άπειρους κινδύνους και χωρίς τη δυνατότητα να προφυλάξουν τον εαυτό τους.

Κατευθείαν, αφού βγάλαμε φωτογραφίες και βίντεο για να τεκμηριώσουμε την κακοποίηση, πήγαμε και κάναμε μήνυση στην αστυνομία και ζητήσαμε από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές την άμεση αφαίρεση των σκύλων από την ιδιοκτήτρια τους, αφού τα πλασματάκια ζούσαν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους. Δυστυχώς το αίτημα μας ΔΕΝ εισακούσθηκε!

Η μεν αστυνομία επέβαλε πρόστιμα για την ευζωία των σκύλων, η δε ιδιοκτήτρια άλλαξε τις αλυσίδες από μισό μέτρο σε ένα μέτρο περίπου και η κατάσταση συνεχίσθηκε να παραμένει η ίδια.

Έτσι, φτάσαμε στο καλοκαίρι και πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι το ένα σκυλί βρέθηκε κρεμασμένο από το λουρί του, το δεύτερο σκοτωμένο με φόλα. Επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και επιβεβαιώσαμε το θλιβερό γεγονός. Τα άλλα δύο σκυλιά τα πήρε η ιδιοκτήτρια τους στο σπίτι της. Να σημειώσουμε ότι έχουμε και το σοκαριστικό φωτογραφικό υλικό από το κρεμασμένο σκυλί αλλά δεν το δημοσιεύουμε.

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βαρβαρότητας που εκθέτει την κοινωνία μας, όπως και τις δημόσιες αρχές. Η κακοποίηση ζώων στο νομό Ροδόπης είναι καθημερινό φαινόμενο και οι αρχές δείχνουν απροθυμία να εφαρμόσουν την νομοθεσία.

Ποιες είναι οι ευθύνες των τοπικών αρχών για την τραγική αυτή κατάληξη των δύο άτυχων ζώων; Μέχρι πότε στη Ροδόπη θα παραβιάζεται η ελληνική νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και οι υπεύθυνοι δεν θα υπακούν στα καθήκοντά τους;

Τι κάνει η αστυνομία; Τι κάνουν οι εισαγγελικές αρχές; Τι κάνουν οι δήμοι;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.