Κρατησαν ζωντανο το εθιμο της Βαρβαρας τα μελη του Συλλογου Γυναικων Στρατωνων

Παρασκευάσαν και μοίρασαν πάνω από 500 κουπάκια στους πιστούς που προσήλθαν στο ναό Αγίας Βαρβάρας την παραμονή της εορτής

Συνεχίζουν να κρατούν το έθιμο της Βαρβάρας, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα το 1998, οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Στρατώνων, που τήρησαν αυτό το θρακικό έθιμο, παρασκευάζοντάς την Βαρβάρα στα σπίτια τους και προσφέροντάς την στους πιστούς που προσήλθαν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας την παραμονή της εορτής την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Το έθιμο της Βαρβάρας είναι πολύ παλιό στη Θράκη, με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένη Ζιώγα να σημειώνει πως συνεχίζουν κάθε χρόνο να την παρασκευάζουν, προς την τιμή της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας των μικρών παιδιών και του Πυροβολικού.

Η Αγία, τόνισε η κ. Ζιώγα, ήταν προστάτιδα των παιδιών, που αρρώσταιναν από διάφορες αρρώστιες και ελονοσία, και έκανε το γλυκό για να γλυκάνουν την Αγία. Το έθιμο έφεραν οι πρόγονοί τους από τις αλησμόνητες πατρίδες, και αυτές είναι αποφασισμένες να το συνεχίσουν όσο μπορούν, αλλά και να μάθουν στη νέα γενιά το έθιμο, που έχει αρχίσει να έρχεται στο Σύλλογο.

Για αυτό και φέτος παρασκεύασαν πάνω από 500 κουπάκια Βαρβάρας, την οποία μοίρασαν στους πιστούς κατά τη διάρκεια και μετά την ακολουθία του Εσπερινού.

Πέρα φυσικά από τις Βαρβάρες, ο Σύλλογος προσπαθεί να είναι συνεχώς δραστήριος, έχοντας συγκεντρώσει χρήματα για τους πυρόπληκτους μετά τις μεγάλες φωτιές του Αυγούστου, αλλά και πωλώντας τα ημερολόγιά του, όπως έκανε και κατά την διάρκεια του Εσπερινού την Κυριακή, για να στηρίξει την ολοκλήρωση της αγιογράφησης του ναού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.