Κορωνοιος: Προειδοποιησεις ειδικων για τη νεα εξαρση κρουσματων

Εκκλήσεις για επαναφορά της μάσκας

Καμπανάκι από τους ειδικούς λόγω της νέα έξαρσης κρουσμάτων με αρκετούς να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς χρήσης μάσκας.

Για πολύ περισσότερα κρούσματα από ό,τι καταγράφονται έκανε λόγο ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος διότι όπως είπε υπάρχει μία πολύ καλύτερη ταύτιση οπότε πολύς κόσμος που κάνει τελευταίες μέρες τεστ, απλώς απομονώνονται και παίρνει τις οδηγίες από το γιατρό του χωρίς να κάνει πλέον επισημοποίηση του τεστ με μοριακό η rapid για να καταγραφεί στο σύστημα.

Μάλιστα κ. Λουκίδης έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά η οποία οφείλεται κυρίως στην εποχή καθώς πρόκειται για μια περίοδο με έντονη κοινωνικότητα καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται για διακοπές, κόσμος έρχεται από το εξωτερικό και συγχρόνως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μετά το μικρής προστασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μία μεγαλύτερη προστασία σε χώρους συνωστισμού όπως αεροδρόμια και πλοία στα οποία θα πρέπει να επαναφερθεί η χρήση μάσκας γιατί μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο θα εκτεθούμε σε ένα μεγάλο συνωστισμό φορώντας τη μάσκα μπορούμε να είμαστε προστατευμένοι.

Χαρακτηριστικά ο κ Λουκίδης σημείωσε ότι σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συναίσθημα όμως πρέπει να επανέλθει η μάσκα.

Αναφορικά με την κατάσταση και την πίεση που δέχεται το εσύ όπως σημείωσε ο καθηγητής κρεβάτια που ήταν non covid μετατρέπονται ξανά σε covid.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θ. Ψαλτοπούλου επισήμανε τους κινδύνους για τα άτομα τρίτης ηλικίας τα άτομα με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, καθώς και τα άτομα τα οποία είναι ανεμβολίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα.

Αναφερόμενη στην επαναφορά χρήσης μάσκας η καθηγήτρια επισήμανε ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των  Όμικρον 4 και 5 οι οποίες θα καθορίσουν και τα ενδεχόμενα μέτρα.

Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση του οίκου φορτίου στα λύματα κάτι το οποίο και αναμένεται να φέρει νέα έξαρση των κρουσμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.