Komotini: Το επομενο βημα του Δημου Κομοτηνης στην ψηφιακη εποχη

Παράπονα, αιτήματα, αλλά και ενημέρωση για εκδηλώσεις από την νέα εφαρμογή για κινητά του Δήμου

Να ενισχύσει τη διάδραση με τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του, μέσα από τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, θέλει ο Δήμος Κομοτηνής, με την επίσημη εφαρμογή του με το όνομα Komotini, η οποία είναι διαθέσιμη από την Τρίτη σε εφαρμογή για Android και iPhone.

Η εφαρμογή αξιοποιεί όλες τις εξελιγμένες τεχνολογίες των σύγχρονων έξυπνων τηλεφώνων, με ολοκληρωμένη υποστήριξη των λειτουργιών της, ενώ στόχος του Δήμου είναι αυτή να συντηρείται και να αναβαθμίζεται – επεκτείνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και βελτιώσεις.

Αγκαλιάζει την τεχνολογία ο Δήμος Κομοτηνής

Η επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής έγινε το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου στον χώρο της Τσανάκλειου, με τον Δήμο Κομοτηνής να μιλά για την δημιουργία ενός πολυεργαλείου, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα apps δήμων και στοχεύει να είναι χρηστικό, διαδραστικό και ουσιαστικό.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σαν στόχο να διευκολύνει την επικοινωνία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών με τον Δήμο.

Τόνισε δε πως για την δημιουργία αυτής της εφαρμογής, ο Δήμος Κομοτηνής έδειξε εμπιστοσύνη στο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, εμπιστευόμενος τοπική επιχείρηση να δημιουργήσει την εφαρμογή ενώ θα μπορούσε να αποταθεί σε μια εταιρία εθνικής εμβέλειας.

Ο κ. Γκαράνης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έγινε στο Δήμο στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, ιδιαίτερα την περίοδο του κορωνοϊού, με πολλές εφαρμογές μέσω του gov.gr, αλλά και επικοινωνία με τις υπηρεσίες του δήμου μέσω διαδικτύου.

Στάθηκε δε στην ενημέρωση για επιδόματα και διανομή προϊόντων ψηφιακά, αλλά και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα openABEKT μέσα από τον ηλεκτρονικό Κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου

Μέσω της εφαρμογής θα αναβαθμιστεί η γραμμή του δημότη, ενώ ο Δήμαρχος τόνισε πως θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους αλλά και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Η δυνατότητα ενημέρωσης σε 24ωρη βάση, αλλά και η ευκολία στη χρήση της, τόσο για τα αιτήματα της καθημερινότητας, όσο και για την ενημέρωση των εκδηλώσεων και τα τελευταία νέα του Δήμου.

Πρόσθεσε δε ότι είναι ευχαριστημένος από το  άριστο αποτέλεσμα, ενώ δεσμεύτηκε πως η εφαρμογή θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται στο επόμενο διάστημα, ώστε να περιλαμβάνει και έκτακτες ενημερώσεις από την πολιτική προστασία, ερωτηματολόγια, δημοσκοπήσεις, προσκλήσεις συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις και άλλα.

Συνεχώς θα εμπλουτίζεται η εφαρμογή

Την παρουσίαση της νέας εφαρμογής έκανε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας i- magic, Θόδωρος Μπατζάκας παρουσιάζοντας αναλυτικά πώς ο χρήστης ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου iOS και Android μπορεί να ενημερώνεται σε 24ωρη βάση για ανακοινώσεις του Δήμου και να αλληλεπιδρά, με ειδική μέριμνα για άτομα με αναπηρία.

Με τη νέα εφαρμογή λοιπόν, ο χρήστης μπορεί να στείλει από το κινητό του τηλέφωνο αιτήματα καθημερινότητας,  εύκολα και γρήγορα, αλλά και να ενημερωθεί από το διαδραστικό ημερολόγιο εκδηλώσεων που του επιτρέπει να απομνημονεύσει τις αγαπημένες του.

Το επόμενο διάστημα η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί με τις νέες λειτουργίες που προαναφέρθηκαν, ενώ η εφαρμογή είναι δίγλωσση, στα ελληνικά και τα αγγλικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.