Κομοτηνη: 1ο και 3ο Λυκειο προστεθηκαν στη λιστα με τα σχολεια που κρυωνουν

Λύθηκε προσωρινά το πρόβλημα θέρμανσης στο 1ο Γυμνάσιο

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που ήθελαν σχολικές μονάδες της Κομοτηνής να ξεμένουν σήμερα από πετρέλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες  στο συγκρότημα του 3ου Λυκείου Κομοτηνής όπου συστεγάζονται και το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, οι μαθητές δεν ολοκλήρωσαν το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων και αποχώρησαν από το σχολείο, καθώς τα καλοριφέρ «έκαψαν» μόνο για λίγες ώρες. Ίδια εικόνα και στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής, όπου το πετρέλαιο και εκεί δεν αρκούσε για όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματα με τα μαθήματα ωστόσο να συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο 3ο Γυμνάσιο η εικόνα είναι κάπως καλύτερη, καθώς το σχολείο έχει αποθέματα πετρελαίου για να ολοκληρωθεί σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν υπάρχει η ίδια βεβαιότητα και για την αυριανή ημέρα.

Να σημειωθεί ότι στο 1ο Γυμνάσιο, που αντιμετώπισε πρώτο την έλλειψη πετρελαίου ήδη από χθες, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε προσωρινά αργά το βράδυ της Τετάρτης με τον εφοδιασμό ποσότητας πετρελαίου και έτσι οι μαθητές έκαναν κανονικά σήμερα μάθημα.

Έκτακτη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για το θέμα

Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κομοτηνής θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι, με αποκλειστικό θέμα αυτό του πετρελαίου. Η επιτροπή θα εξετάσει την απευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου σε άλλον εργολάβο, σενάριο που κρίνεται όμως ιδιαίτερα επισφαλές καθώς απαιτείται η προηγούμενη κήρυξη ως έκπτωτου του εργολάβου που έχει αναλάβει την προμήθεια πετρελαίου. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.