Κινητοποιησεων συνεχεια απο τους εκπαιδευτικους της Ροδοπης

Διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης συμμετέχοντας στις αντίστοιχες πανελλήνιες με κύριο αίτημα τους Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς και τη Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, γνωστοποιώντας τη συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

«Το ΔΣ του Συλλόγου μας εδώ και μια εβδομάδα έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις 23/2 και 2/3 εκτιμώντας πως κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και οι πολιτικές τους  συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου μας είχε εξ αρχής καλέσει τη ΔΟΕ να αποφασίσει άμεσα τη συμμετοχή της με προκήρυξη 24ώρης απεργίας ή άλλης μορφής με στόχο να είναι δυνατή η μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα και να καλύψει τα έξοδα μετάβασης μέσω των Συλλόγων.
 
Μετά και τη σημερινή απόφαση της ΔΟΕ τροποποιούμε την απόφασή μας μόνο ως προς τις ώρες της στάσης εργασίας. Συνεπώς την Παρασκευή 2/3:

  • Κηρύττουμε ως Σύλλογος 3ωρη στάση εργασίας  από τις 08:00 – 11:00 ή οποιεσδήποτε 3 ώρες τυχόν δεν καλύπτει η 3ωρη της ΔΟΕ.
  • Υπάρχει η 3ωρη στάση εργασίας (11.00-14.00 για το πρωινό ωράριο, 13:00 – 16:00 για το ολοήμερο) που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Και καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για

  • Κατάργηση του ν.3848
  • Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς και Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Αποφασίζουμε:

  • Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13:00
  • Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη 12:00
  • Πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης (όσοι/ες δε μεταβούμε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) στις 13:00 

Ο Σύλλογός μας προκειμένου να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις προγραμματίζει τη ναύλωση λεωφορείου μαζί και άλλους Συλλόγους – ΕΛΜΕ εάν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις να το δηλώσουν άμεσα σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.
 
Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού στη μόνιμη και σταθερή εργασία!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.