Κινητοποιησεις απο δασκαλους και καθηγητες στη Ροδοπη

Για μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών

Σε δράσεις διαμαρτυρίας για τους αναπληρωτές και τους μόνιμους διορισμούς αναμένεται να συμμετάσχουν η ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ροδόπης, «Οι τρεις ιεράρχες». Η πρόσφατη επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών, όπως υποστήριξαν αμφότεροι σε πρόσφατες ανακοινώσεις τους, ενώ οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων που γίνονται βάσει δημοσιονομικών κριτηρίων «γυρίζουν την πλάτη στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών».
 
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει πως «η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων, οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε συνδυασμό με την επιδείνωση της εργασιακής και επιστημονικής θέσης του εκπαιδευτικού  δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που διαλύει το δημόσιο σχολείο».
 
«Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου, καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και 7 χρόνια,  είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας», υπογράμμισε με την σειρά του μέσω ανακοίνωσης ο σύλλογος «Οι τρεις ιεράρχες», «Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους». 

23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου οι παραστάσεις διαμαρτυρίας

Ως εκ τούτων, η ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καλούν τους συναδέλφους τους την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στη μία και μισή σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, ενώ παράλληλα έχει κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.
 
Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στη μία η ΕΛΜΕ πρόκειται να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο e-mail [email protected] ή τηλεφωνικά στα μέλη του Δ.Σ, προκειμένου να οργανωθεί ομαδική μετακίνηση.
 
Με την σειρά του ο σύλλογος «Οι τρεις ιεράρχες» αναμένεται να δώσει το παρών στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Αθήνας, ζητώντας από όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ. Ταυτόχρονα, πρόκειται να διοργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης για όσους δεν μεταβούν στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.