Καβαλα: Αγνωστοι τηλεφωνησαν σε ηλικιωμενη και καταφεραν να της αποσπασουν χρηματικο ποσο

Χρησιμοποίησαν το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο

Στη Ροδόπη συνελήφθη ένας από τους δράστες

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στη Ροδόπη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προσποιούμενος τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε  τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσε χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του και στη συνέχεια να τα παραδώσει στον συλληφθέντα. 

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έτερη δράστιδα, προσποιούνταν την κόρη, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο ημεδαπός δράστης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής να οδηγεί Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Ροδόπη και σε έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του τα συμφωνηθέντα χρήματα και δεκαεννιά λίρες τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.