Καθε μερα τουλαχιστον μια πυρκαγια στη Ροδοπη

Κυρίως στον κάμπο επικεντρώνονται τα συμβάντα – χωρίς προβλήματα στον ορεινό όγκο λόγω μεταναστευτικών ροών τη φετινή χρονιά

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες και στη Ροδόπη αυτές τις μέρες, μιας και ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν βρίσκεται στα επίπεδα άλλων περιοχών, κάθε μέρα έχουν κλήσεις για φωτιές, κυρίως στην ύπαιθρο για χόρτα και όχι σε δασικές περιοχές.

Μάλιστα οχήματα και προσωπικό από την υπηρεσία έχουν σταλεί στις μεγάλες φωτιές στην Αττική, και εδώ και τρείς μέρες βοηθούν στην αντιμετώπισή τους.

Το μήνυμα που έστειλε ο Διοικητής των ΠΥ Ροδόπης κ. Κώστας Παπάζογλου προς τους πολίτες της Ροδόπης, είναι να μην κάνουν θερμές εργασίες σε εξωτερικό χώρο, αλλά και σε όποιες εργασίες κάνουν να σκέφτονται δύο φορές, να μην υπερτιμούν τις δυνάμεις τους, ή ότι μια μικρή φωτιά θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν, καθώς δεν γνωρίζουν πού μπορεί να καταλήξει.

Μάλιστα προέτρεψε ειδικά τους μελισσοκόμους που καπνίζουν τις μέλισσες, για παράδειγμα, αλλά και όσους, μετά την ολοκλήρωση του αλωνίσματος στα χωράφια βάζουν φωτιά για να κάψουν τα υπολείμματα, επ ουδενί να μην το πράξουν μιας και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Στη Ροδόπη δεν είχαμε μέχρι τώρα σημαντικά προβλήματα από κάποια πυρκαγιά, αλλά κάθε μέρα υπάρχει μια κλήση στην πυροσβεστική, κυρίως στον κάμπο, αν και υπάρχουν περιπτώσεις σε οικίες και καταστήματα, όπως αυτή της Τετάρτης σε κατάστημα στην κοινότητα Βάκου, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, όπου επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Ευτυχώς φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, τα περσινά και προπερσινά προβλήματα λόγω της διέλευσης μεταναστών από τον ορεινό όγκο, που δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα εκείνες τις αντιπυρικές περιόδους, δεν έχουν παρατηρηθεί φέτος, με τον κ. Παπάζογλου να εύχεται να μην παρατηρηθούν ξανά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.