«Καταθλιψη μπορει να παθει ο καθενας απο εμας»

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Κομοτηνής, διοργάνωσαν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Κ.Α.Π.Η., με θέμα: «Κατάθλιψη και ηλικιωμένοι» και ομιλητή τον Νικόλαο Βασιλειάδη – γενικό ιατρό.
Ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά στο ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής, μίλησε στον ΠτΘ, για το θέμα της ομιλίας του, λέγοντας πως «η κατάθλιψη είναι μια από τις πρώτες σε συχνότητα και σοβαρότητα ασθένειες που συναντώνται και στην 3η ηλικία». Μάλιστα τόνισε πως «δυστυχώς στην Ελλάδα η νόσος δεν διαγνώσκεται και δεν αντιμετωπίζεται σωστά», αναφέροντας πως «είναι ευθύνη γιατρών και νοσηλευτών να παρέχουν σωστή ενημέρωση».
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης «οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, συνήθως δεν το γνωρίζουν και δεν γνωρίζουν που θα πρέπει να απευθυνθούν για να βοηθηθούν, ενώ η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί έως και να θεραπευτεί».
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι η κατάθλιψη είναι μια πάθηση σαν όλες τις άλλες. Μάλιστα αναφέρθηκε και στους παράγοντες που την προκαλούν λέγοντας πως «σήμερα, πιστεύουμε, ότι είναι ένα οργανικό πρόβλημα, ότι οφείλεται σε κάποιους χημικούς διαβιβαστές του εγκεφάλου. Στην κατάθλιψη βέβαια σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως είναι οι κοινωνικές συνθήκες, η κακή οικονομική κατάσταση και το στρες. Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι κατάθλιψη μπορεί να πάθει ο καθένας από εμάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.