Καταγγελια για αθλιες συνθηκες διαμονης πυροσβεστων κατα τη διαρκεια κατασβεσης της πυρκαγιας στην Θασο

Τους έβαλαν να ξεκουράζονται σε αποθήκη πάνω σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα

Σε αποθήκη κάμπινγκ έβαλαν τους πυροσβέστες από την Ήπειρο που μετέβησαν στη Θάσο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο νησί. Όπως καταγγέλλεται, οι συνθήκες διαμονής ήταν άθλιες και το προσωπικό στοιβάχτηκε κυριολεκτικά σε ράντζα και φουσκωτά στρώματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του epiruspost.gr, 26 πυροσβέστες και μία ομάδα δασοκομάντο έφυγαν από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου στις δώδεκα το μεσημέρι και κατέληξαν στη Θάσο περίπου μεσάνυχτα. Εκεί οδηγήθηκαν στο χώρο διαμονής και ξεκούρασης.

Ο χώρος όμως που τους παραχωρήθηκε για λίγες ώρες ύπνου και ξεκούρασης ήταν αυτός αποθήκης κάμπινγκ που διαμορφώθηκε πρόχειρα, με ακατάλληλα κρεβάτια και στρώματα.

Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα για πολλοστή φορά, σημειώνει το δημοσίευμα. Συνθήκες εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν οι ξένες πυροσβεστικές αποστολές που βρίσκονται στην χώρα.

Όπως παράλληλα σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για πρόβλημα μόνιμο, για το οποίο δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία πρόνοια από τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και πολύ περισσότερο από την πολιτική ηγεσία.

Φέτος οι μετακινήσεις πυροσβεστών από την μία άκρη της χώρας στην άλλη, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απόδειξη των μεγάλων κενών που έχουν δημιουργεί στο Πυροσβεστικό Σώμα τα οποία αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού, αντιμετωπίζονται δια της μεταφοράς προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση δύναμης σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας θα πρέπει να συνοδεύεται και από μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που επί ώρες σβήνουν φωτιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.