Καταδιωξη διακινητων στην πολη της Κομοτηνης

Σε θαμνώδη έκταση εκτός δρόμου ακινητοποιήθηκε το όχημα

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη (24 και 25-5-2021), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της Δευτέρας, στο ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.  

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή στις 13-5-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στη Ροδόπη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, στην ευρύτερη περιοχή της πόλη της Κομοτηνής, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε θαμνώδη έκταση εκτός δρόμου και οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.