Καλεσμα για τη συγκροτηση Αριστερου Αντικαπιταλιστικου Μετωπου στην Περιφερεια ΑΜΘ

Σήμερα στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αριστερού αντικαπιταλιστικού μετώπου με σκοπό την κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές ανέλαβε ομάδα πολιτών της ΑΜΘ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η σχετική συνάντηση συντονισμού θα γίνει σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής.

«Οι φετινές περιφερειακές εκλογές διεξάγονται ενώ διανύουμε ήδη μια δεκαετία μέσα στην κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού» σημειώνει η ομάδα πολιτών στο κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνει για να συμπληρώσει πως «είναι πλέον σίγουρο πως η προοπτική για την εργατική τάξη οποιαδήποτε κι αν είναι η συνθήκη, με μνημόνια ή χωρίς, δύσκολα φαντάζει φωτεινή. Εν αντιθέσει τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση για το κράτος και τα εκάστοτε αφεντικά που υποβάλουν την εργατική τάξη σε ακραίες θυσίες για να διασφαλιστεί ο ομαλός τρόπος λειτουργίας του συστήματος που περιφρουρούν».

«Η κρίση λοιπόν» συμπεραίνει «δεν ήταν ένα διάλειμμα σε μια «τέλεια» πραγματικότητα αλλά μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σαθρότητα του καπιταλιστικού συστήματος».

Παράλληλα απευθύνει το ερώτημα «θα μπορούσε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση ο λαϊκός παράγοντας όντως να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν;» για να απαντήσει πως «φυσικά και μπορεί, με συνελεύσεις που θα οργανώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους, τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία της περιοχής. Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ανένταχτες φωνές πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτές τις συνελεύσεις και όλες οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να μπαίνουν στην κρίση του λαού, που βιώνουν την καταπίεση αλλά και μπορούν να πάρουν ενεργά την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τις συνθήκες στην περιοχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.