“Καμπανες επιτυχιας” για 594 επιτυχοντες στη Ροδοπη

Οι μαθητές της Ροδόπης που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

594 είναι οι επιτυχόντες φέτος στη Ροδόπη που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές παλαιού και νέου συστήματος, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν μια νέα πορεία αφήνοντας πίσω τη μαθητική ζωή και ξεκινώντας το ταξίδι της φοιτητικής ζωής.
 
Φετινή ιδιαιτερότητα στους πίνακες των επιτυχόντων είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανάλογα με το σύστημα που επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι. Έτσι στη Ροδόπη έχουμε 491 εισακτέους με το νέο σύστημα εξετάσεων -381 από τα ΓΕΛ, 44 από τα ΕΠΑΛ, και 66 από το Μουσικό σχολείο και το Τζελάλ Μπαγιάρ (οι εξεταζόμενοι προσμετρώνται στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, οπότε η λίστα είναι κοινή).
 
Με το παλιό σύστημα έχουμε συνολικά 51 εισακτέους, 24 από τα ΓΕΛ, 23 από τα ΕΠΑΛ και 4 από το κοινό του Μουσικού Σχολείου και του Τζελάλ Μπαγιάρ. Τέλος οι εισακτέοι με το 10% από όλα τα σχολεία ήταν 52. 

Συγχαρητήρια από την Προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης 

Τους υποψηφίους της Ροδόπης που πέτυχαν στην εισαγωγή τους σε κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνεχάρη, σε δηλώσεις της, η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου. «Μέσα σε αυτούς υπάρχει ένας αριθμός με μεγάλες επιτυχίες σε περιζήτητες σχολές. Έχουμε επιτυχόντες σε Νομική, σε Ιατρική και όλα τα επιστημονικά πεδία» σημείωσε, τονίζοντας πως οι εισακτέοι θα πρέπει από εδώ και πέρα να αφοσιωθούν στις νέες σπουδές τους ώστε επάξια να διεκδικήσουν μια θέση ως επαγγελματίες και επιστήμονες στην κοινωνία, αποδίδοντας παράλληλα και τα εύσημα στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, γονείς και εκπαιδευτικούς που συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία.
 
Η κ. Κοσμίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε αυτούς που δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή παρατηρώντας πως «μπορούν με μια δεύτερη προσπάθεια, ή ένα επαναπροσδιορισμό των στόχων τους, να κατακτήσουν αυτό το οποίο επιθυμούν».
 
Ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες με τους μαθητές της Ροδόπης, ανά σχολείο και σύστημα εξέτασης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.