Κ.Μητσοτακης: «Δεν προκειται να προχωρησει η εξορυξη χρυσου αν δεν συναινεσει η τοπικη κοινωνια»

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού στον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο

Στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην περιοχή των Προσκυνητών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να του εκθέσει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τα οποία ο Πρωθυπουργός άκουσε με ιδιαίτερο και ειλικρινές ενδιαφέρον.

Συγχρόνως, επανέλαβε την αντίθεση των φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία των χρυσωρυχείων και του ενεχείρισε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών εναντίον της λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη, για την οποία ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Μαρωνείας –  Σαπών, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία».

Στην αναφορά του Δημάρχου για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως εξαιρετικό, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις του θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.