Στη Ροδοπη ο πρωθυπουργος Κ. Μητσοτακης

Τέλεσε τα εγκαίνια των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τελέστηκαν τα εγκαίνια των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου IGB (Gas Interconnector Greece-Bulgaria), που θα γίνει στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Η πρώτη στάση της επίσκεψής του ήταν οι κατασκηνώσεις της ΙΜΜΚ όπου το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν, ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχος Ξάνθης κ.Μανώλης Τσέπελης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ.Παύλος Δαμιανίδης, η ειδική σύμβουλος της ΠΑΜ-Θ κ.Ζωή Κοσμίδου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ.Μαίρη Κοσμίδου, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΔΠΘ κ.Φώτης Μάρης, ο κ.Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εκπρόσωποι της αστυνομικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στην Κομοτηνή, με πρώτη στάση την Μουφτεία της Κομοτηνής στον αύλειο χώρο της οποίας συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Δρ. Τζιχάντ Χαλίλ, καθώς και τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής κ.Σελήμ Ισά.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης, στους Εμπορικούς δρόμους της Ερμού και της Βενιζέλου, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και σε γνωστό κατάστημα όπου συναντήθηκε με πολίτες της περιοχής, συνοδεία επίσης του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη, καθώς και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννη Τζαμπάζη με τον οποίο είχαν σύντομη συνομιλία.

Κατά την διάρκεια της βόλτας του συνομίλησε με πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύει επίσης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ.Παύλος Μαρινάκης.

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB. Στην τελετή εγκαινίων παρευρίσκονται επίσης ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας, όπως και ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, της χώρας που προμηθεύει με Φυσικό Αέριο τον αγωγό TAP, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογo του Κώστα Σκρέκα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.