Ηρθε ηρθε χελιδονα… και στο 4ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Παρά την πανδημία, τα παιδιά του σχολείου πραγματοποίησαν τα χελιδονίσματα στην αυλή του σχολείου τους

Ακόμα ένα σχολείο της Κομοτηνής, μετά το 10ο Δημοτικό, πραγματοποίησε, έστω και με ένα διαφορετικό τρόπο λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών της πανδημίας, την εκδήλωση των χελιδονισμάτων. Ο λόγος για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής με τη δράση, στην οποία συμμετείχαν οι μικρότερες τάξεις του σχολείου, να λαμβάνει χώρα στην αυλή του σχολείου.

Υπό το βλέμμα των δασκάλων τους, αλλά και αρκετών γονέων που βρέθηκαν έξω από τα κάγκελα της αυλής, οι μαθητές ετοίμασαν ζωγραφιές, χελιδόνια, λουλούδια, για να υποδεχτούν την άνοιξη με τραγούδι, χαρά και μηνύματα αισιοδοξίας. Ψυχή αυτής της δράσης ήταν και αυτή τη φορά ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος, ο οποίος έδωσε το μουσικό έναυσμα για να τραγουδήσουν τα παιδιά για την έλευση της άνοιξης, που συμβολίζει η παράδοση των χελιδονισμάτων.

Μάλιστα ο ίδιος εντυπωσιάστηκε με την μουσικότητα των παιδιών, που κατάφεραν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ακόμα και χωρίς πρόβα, κάτι που θεωρεί ακόμα μια απόδειξη για το πόσο είναι συνδεδεμένη η σχέση των ανθρώπων με την μουσική. Για αυτό άλλωστε έδωσε και τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στους δασκάλους.

Όπως τόνισε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Πουρνάρας, μιλώντας στα παιδιά, το σχολείο συμμετέχει κάθε χρόνο στα χελιδονίσματα, όμως πέρυσι δεν μπόρεσαν να τα πραγματοποιήσουν λόγω κορωνοϊού.

Φέτος θέλησαν να το τηρήσουν, για αυτό και ευχαρίστησε τον κ. Χατζόπουλο για την παρουσία του, αλλά και τους γονείς που βρέθηκαν εκεί, για να παρακολουθήσουν όπως μπορούσαν την προσπάθεια των παιδιών.

Οι μικροί μαθητές λοιπόν τραγούδησαν το «ήρθε ήρθε χελιδόνα, ήρθε κι άλλη μελιδόνα…» με την ευχή όλων των παρευρισκόμενων η επόμενη άνοιξη να βρει ξανά τα παιδιά στους δρόμους της Κομοτηνής, να σκορπούν το μήνυμα της άνοιξης σε όλη την πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.