Χελιδονισματα παρα τον κορωνοιο

«Το Χαμόγελο μας δεν κρύβεται κάτω από τη Μάσκα» το μήνυμα για την άνοιξη του 2021

«Το Χαμόγελο μας δεν κρύβεται κάτω από τη Μάσκα», ήταν το μήνυμα για τα ¨Χελιδονίσματα 2021», που μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν όπως τις άλλες χρονιές, έλαβαν όμως χώρα, έστω και περιορισμένα, στο 10ο Δημοτικό Κομοτηνής την πρώτη μέρα του Μάρτη.

Όπως ανέφερε στο μήνυμα του ο εμπνευστής της προσπάθειας αυτής κ. Χρήστος Χατζόπουλος, το χαμόγελο των παιδιών δεν κρύβεται, φαίνεται στα μάτια, στη στάση του σώματος, στο ανάλαφρο βήμα, στις χαρούμενες φωνές, στο παιχνίδι.

Καμιά μάσκα, τονίζει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβει το χαμόγελό τους, την αισιοδοξία μας ότι το μέλλον θα είναι αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που δεν αποθαρρύνεται παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Για αυτό και τραγουδώντας, καλωσόρισαν την άνοιξη.

Από την πλευρά της η δασκάλα του Γ2 του 10 ου ΔΣ Κομοτηνής κ. Εμμανουηλίδου Σταυρούλα, σημείωσε πως τα «Χελιδονίσματα» είναι αγαπημένο δρώμενο των παιδιών. Σχεδιάζουν και κόβουν χελιδόνια, λουλούδια, φτιάχνουν και φορούν βραχιολάκια «Μάρτη» αλλά κυρίως τραγουδούν τα ανοιξιάτικα κάλαντα.

 Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Τα «Χελιδονίσματα» δεν θα ακουστούν από πομπή παιδιών στους δρόμους της πόλης, ανέφερε, και μαθητές από σχολεία της πόλης δεν θα τραγουδήσουν «Ήλθε, ήλθε χελιδόνα…».

Οι μαθητές του Γ2 του 10ου ΔΣ Κομοτηνής, όμως, είπαν τα κάλαντα της άνοιξης, με τον μουσικό Χρήστο Χατζόπουλο που έγραψε τη μουσική για τα «Χελιδονίσματα» να τους συνοδεύει με το ούτι του κι ελπίζουν το τραγούδι τους να φέρει χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.