Ημεριδα υπο τον τιτλο «Συμμαχος μου η Θεραπεια»

Την Κυριακή από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»

Ροδούλα Κοκκινάκη, Πρόεδρος Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής»
«Ο καρκίνος παραμένει δυστυχώς θέμα ταμπού, παρά το γεγονός ότι αν εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, θεραπεύεται»

 
Ημερίδα με θέμα «Σύμμαχος μου η Θεραπεία» θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής». Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στο ξενοδοχείο «Ορφέας».
 
Βασική ομιλήτρια της Ημερίδας θα είναι η κ. Ελένη Τιμοθεάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας – Ογκολογίας ΑΠΘ, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Νέες θεραπείες: Επιλέγοντας στόχους, κερδίζουμε μάχες», ενώ  παράλληλα χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Βασίλης Λούρμπας, Καρδιολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.
 

Ροδούλα Κοκκινάκη
«Το παν είναι η πρόληψη της ασθένειας, για την ενημέρωση γύρω από την οποία πρέπει τόσο εμείς, όσο και η ιατρική κοινότητα  ακόμα και τα ΜΜΕ να κινητοποιηθούμε»

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, πρόκειται για μία εκδήλωση που αφορά το σύνολο των καρκινοπαθών αλλά και όσους, ενδεχομένως, έχουν κάποιο μέλος στο στενό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, με στόχο να ενημερωθούν για τις καινούργιες θεραπείες και τους τρόπους αντιμετώπισής της ασθένειας αυτής.
 
«Η ιατρική εξελίσσεται συνέχεια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η ίδια «βγαίνουν συνεχώς καινούργιες θεραπείες, οπότε πάνω σ’ αυτές τις θεραπείες θέλουμε κι εμείς να ενημερώσουμε τον κόσμο».  Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί σήμερα θέμα «ταμπού» παρά το γεγονός ότι είναι μία ασθένεια, η οποία αν εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο θεραπεύεται. «Το παν είναι η πρόληψη της ασθένειας, για την ενημέρωση γύρω από την οποία πρέπει τόσο εμείς, όσο και η ιατρική κοινότητα  ακόμα και τα ΜΜΕ να κινητοποιηθούμε».
 
Χαρακτηριστική προς την κατεύθυνση αυτή δράση πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» πριν από λίγες μέρες, εθελοντές του οποίου επισκέφθηκαν την Ξυλαγανή και τις Σάπες, ώστε να ενημερώσουν τους εκεί κατοίκους για τον καρκίνο του μαστού.
 

Ο «Δύναμη Ψυχής» ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κατά του Καρκίνου

 
Άλλο ένα σημαντικό βήμα τόσο για την αναγνώριση του έργου του Συλλόγου αλλά κυρίως προς την κατεύθυνση κινητοποίησης του κόσμου απέναντι στην πρόληψη για οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, είναι η πρόσφατη δημιουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας κατά του Καρκίνου, της οποίας ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» είναι ιδρυτικό μέλος, μαζί με 16 ακόμη Συλλόγους από όλη την χώρα.
 
Όπως μάλιστα τόνισε η κ. Κοκκινάκη η ίδρυση της Ομοσπονδίας αυτής ήταν μία επιτακτική ανάγκη, η οποία υπογραμμίστηκε προ ημερών και από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό. Ο υπουργός μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Ομοσπονδίας στα πλαίσια ενός συνεδρίου « επεσήμανε την ανάγκη  πλέον οι σύλλογοι να συμμετέχουν στις αποφάσεις που παίρνει το υπουργείο, κυρίως σε ό, τι αφορά  τα φάρμακα και  τις παρενέργειες αυτών, τη συμμετοχή στις θεραπείες, ακόμη και για τη συμμετοχή κάποιου μέλους του συλλόγου στις ΚΕΠΑ, όπου ξέρουμε, ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα. Μάλιστα ένα πολύ σημαντικό για εμάς γεγονός είναι ότι η  πρόεδρός μας είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Καρκίνου (ECPC), οπότε μας εκπροσωπεί και στην Ευρώπη».
 
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» μετρά ήδη έξι χρόνια ζωής και περισσότερα από 300 μέλη, 100 εκ των οποίων είναι ασθενείς και 200 εθελοντές. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού γύρω από το ζήτημα της πρόληψης, όσο και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής απασχόλησης για τα μέλη του λειτουργώντας ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, διδασκαλίας ξένων γλωσσών, πλεξίματος – κεντήματος κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.