Ημεριδα αφιερωμενη στη βελτιστη χρηση νερου για τις βαμβακοκαλλιεργειες

Σήμερα στο ξενοδοχείο Chris & Eve

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Άρδευση ακριβείας με έμφαση στις βαμβακοκαλλιέργειες» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 η ΠΕΔ ΑΜΘ στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΕΔ ΑΜΘ ως εταίρου στο έργο «FIGARO (Ανάπτυξη πλατφόρμας ευέλικτης και ακριβούς άρδευσης για τη βέλτιστη χρήση νερού σε επίπεδο αγροτικής καλλιέργειας)» και στοχεύει στην ενημέρωση των αγροτών, των γεωπόνων και εν γένει προσώπων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας και στη διαχείριση των υδατικών πόρων. 

Το πρόγραμμα εργασιών 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:
18.00-18.30 Προσέλευση συμμετεχόντων
18.30-18.40 Καλωσόρισμα – Έναρξη εργασιών
Ευάγγελος Λαμπάκης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΑΜΘ – Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Χαιρετισμοί
18.40-19.00 Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βάμβακος
Δρ, Μοχάμεντ Νταραουσέ. Προϊστάμενος Εθνικού Κέντρου Ποιοτικούς Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος, ΕΛΓΟ Δήμητρα
19.00-19.15 Γεωργία ακριβείας: Μουσική από άλλο πλανήτη ή αναγκαία προσαρμογή σε έναν κόσμο που εξελίσσεται;»
Δρ. Σταμάτης Κουρούδης, Χημικός Μηχανικός, Πρόεδρος Θρακικών Εκκοκκιστηρίων
19.15-19.45 Επίδειξη της πλατφόρμα FIGARO για την άρδευση ακριβείας και ανάλυση οικονομικού οφέλους για τον αγρότη από τη χρήση της
Δρ. Γεώργιος Συλαίος, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
19.45-20.30 Ερωτήσεις τοποθετήσεις συμπεράσματα 

Τι είναι το έργο Figaro 

Το έργο Figaro είναι ένα ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχουν 17 οργανισμού από οκτώ διαφορετικές χώρες το οποίο εντάσσεται στο 7ο Πρόγραμμα-Πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομίας, συγχρηματοδοτείται δε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Βασική δράση του έργου Figaro αποτελεί η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας άρδευσης ακριβείας που επιτρέπει στους καλλιεργητές και την ευρύτερη κοινότητα να επωφεληθούν από τις τεχνολογικές εξελίξεις αιχμής στον τομέα της άρδευσης, η οποία έχει αποδειχτεί πως συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της χρήσης του αρδευτικού νερού, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους παραγωγής καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας του νερού.
 
Από ελληνικής πλευράς, στο εταιρικό σχήμα του έργου Figaro συμμετέχουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.