Ιατρικοι Συλλογοι ΑΜΘ: Ατελεσφορη πρακτικη τα απογευματινα χειρουργεια

«Η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού»

Την αντίθεσή τους στα απογευματινά χειρουργεία καταθέτουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αφήνοντας αιχμές για «επικοινωνιακό περιτύλιγμα» από πλευράς του υπουργείου Υγείας.

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχοντας επίγνωση του θεσμικού τους ρόλου, συντασσόμενοι με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θεωρούν ότι η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, με επικοινωνιακό περιτύλιγμα και τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, αποτελεί ατελέσφορη πρακτική» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα τονίζουν πως η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων  των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διευκρινίζοντας όμως πως προϋπόθεση για την στελέχωση των εν λόγω θέσεων αποτελεί η μισθολογική αναβάθμιση και η παροχή κινήτρων (ιδιαίτερα για τις άγονες ειδικότητες στα Περιφερειακά Νοσοκομεία).

«Θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες της χώρας. Η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης είναι δικαίωμα των πολιτών και εξασφαλίζεται μέσω  των εισφορών τους στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ)» θυμίζουν με νόημα κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.