Ιαπωνες δημοσιογραφοι στην Ορεστιαδα και στη Δαδια

Η επίσκεψη αφορά πανευρωπαϊκή έρευνα για την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη σε περιοχές του Έβρου, πενταμελούς συνεργείου της Κρατικής Ιαπωνικής Τηλεόρασης NHK NEWS.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η επίσκεψη αφορά μια πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι της Ιαπωνικής Τηλεόρασης για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της τόσο στις χώρες όσο και στους ανθρώπους που κατοικούν σε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά.

Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την περιοχή της Δαδιάς γιατί εκεί προκλήθηκε η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά και για το σκοπό αυτό συνομίλησαν με κάθε εμπλεκόμενο φορέα κάνοντας σχετικές επισκέψεις.

Επισκέφτηκε την περιοχή η επικεφαλής της αποστολής δημοσιογράφος Maho Kuwako, ενώ συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Σουφλίου, με το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ καθώς και επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκιμμης- Σουφλίου.

Ο συντονιστής της επίσκεψης στην περιοχή, Πασχάλης Χεργκελετζάκης ο οποίος συνόδευσε την ομάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι οι Ιάπωνες ως ένας λαός με οικολογικές ανησυχίες αποφάσισαν να καταγράψουν τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Ευρώπη δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί στη χώρα τους στο τέλος του μηνός Νοεμβρίου.

Το συνεργείο την πρώτη μέρα της παραμονής του στην περιοχή, υποδέχθηκαν οι γυναίκες της ομάδας του πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης με θρακιώτικα παραδοσιακά εδέσματα, όπου εντύπωση τους προκάλεσαν οι πίτες που γεύτηκαν αλλά και η θερμή φιλοξενία.

«Οι γυναίκες του συνεργείου δήλωσαν κατενθουσιασμένες, τόνισε ο κ Χεργελετζάκης και αυτό είναι πολύ σημαντικό με δεδομένο το γεγονός ότι οι Ιάπωνες είναι ένας λαός συγκρατημένος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.