Η Utopia AD για το συλλαλητηριο της Θεσσαλονικης

«Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας»

Τη δική της ερμηνεία στα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονικό» δίνει το Αναρχικό Στέκι UTOPIA AD. Μέσω ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας» το αναρχικό στέκι σημειώνει πως «τα “εθνικά συμφέροντα”, τα οποίο προβάλλονται και από τα 2 κράτη “μακεδονομάχους” δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ» και αναφέρεται στη συνέχεια στην επίθεση κατά της κατάληψης Libertatia. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ακόμη μια φορά, που το κράτος σχεδιάζει πολιτικοοικονομικές κινήσεις με στρατηγικές συμμαχίες, σε βάρος του κόσμου, χρησιμοποιεί “εθνικά” ζητήματα έτσι ώστε να επιτευχθεί ο αποπροσανατολισμός των μαζών. Παράλληλα δίνεται βήμα στους χρήσιμους ηλίθιους εθνικιστές, να βοηθήσουν σε αυτό με αντάλλαγμα την προβολή τους και την ευκαιρία να καρπωθούν ό,τι μπορέσουν από την παρωδία του παραλόγου, που ονομάζουν συγκέντρωση για τη Μακεδονία!

Η λύση του “Μακεδονικού” επανέρχεται ως ζήτημα λόγο της προσπάθειας ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, προσπάθεια η οποία εάν επιτευχθεί θα ισχυροποιήσει και την θέση του ελληνικού κράτους ως οικονομική και στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια. Ειδικότερα μετά τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, η οποία δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν λαό.

Όπως κάθε κράτος κατασκευάζει το δικό του εθνικό παραμύθι, για την εδραίωση της εξουσίας του, έτσι και το νεοσύστατο κράτος της ΠΓΔΜ κατασκευάζει ένα παραμύθι χρησιμοποιώντας κομμάτια από ιστορικά γεγονότα και μύθους, που δομούν μια εθνική ταυτότητα. Βάζοντας κάτω από μία εθνικιστική ομπρέλα τους λαούς της περιοχής επιτυγχάνει τον έλεγχο τους, εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών.

Τα “εθνικά συμφέροντα” λοιπόν, τα οποίο προβάλλονται και από τα 2 κράτη “μακεδονομάχους” δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Ενδεικτικά η Ελλάδα ως αναφορά τις ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ έχει επενδύσεις της τάξης των 450 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της επικρατεί μια οικονομική και κοινωνική κρίση. Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ζει στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα οι διαχειριστές του κράτους συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές αφαίμαξης και καταστολής. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 15/01 με μέτρα, όπως η κατάργηση της απεργίας έρχεται να σφραγίσει την καταστολή όσων αντιστέκονται. Παράλληλα η εκ νέου ανακάλυψη του “μακεδονικού ζητήματος” και η εθνικιστική προπαγάνδα, η οποία ενισχύεται από τα ΜΜΕ, επαναφέρει στο προσκήνιο έναν κατασκευασμένο εχθρό, εναντίον του οποίου πολιτικά κόμματα και σύλλογοι μαζί με όλες τις ναζιστικές/φασιστικές συμμορίες καλούν τον κόσμο στη διοργάνωση συλλαλητηρίων.

Οι έχοντες βλέψεις “μακεδονομάχων” κατά τα άλλα “απλοί πολίτες” και “πατριώτες”, το μόνο που καταφέρνουν δίπλα στους ΝΑΖΙ είναι να τους δίνουν κοινωνική νομιμότητα και ισχύ βοηθώντας τους να βγούνε από την αφάνεια. Δεν είναι τυχαίο πως τέτοιου είδους ζητήματα απασχολούν μόνο συντηρητικούς κύκλους, εθνικιστές, φασίστες, ναζί και φυσικά την εκκλησία. Όσοι δηλαδή χρειάζονταν ποίμνια για την εδραίωση της ύπαρξης
τους.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/01, φασίστες βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στην κατάληψη Libertatia, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη και τον φράκτη. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα από μέλη της κατάληψης, τα οποία στη συνέχεια επέλεξαν να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. 2 ώρες αργότερα, ομάδα 60-70 φασιστών επιτέθηκε στο άδειο κτίριο της κατάληψης με μολότοφ και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να το κάψει. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το νεοκλασικό κτίριο κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, έμεναν σε αυτό οικογένειες ουσιαστικά καταλαμβάνοντας το. Μετά τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978 εγκαταλείφθηκε. Οι σύντροφοι που κατέλαβαν το κτίριο εκτός από την ανάγκη στέγασης των ιδεών τους, έδωσαν εκ νέου ζωή στο κτίριο. Οι ασφαλίτες και η κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκονταν σταθμευμένη παραδίπλα, απλά κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν. Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς και την “κάλυψη” του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, όπου υπενθυμίζουμε, εκτός των άλλων καλούσαν και όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες, κάτι για το οποίο δεν νοιάστηκε κανείς από τους “απλούς πατριώτες”, οι οποίοι φέρουν μερίδιο ευθύνης.

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο, τα σκουπίδια αυτά εμφανίζονται μόνο σε τέτοιου είδους καταστάσεις όπου οι συνθήκες εθνικιστικού παραληρήματος τους ευνοούν, ως παρακρατικοί έχοντας την κάλυψη των μπάτσων στοχεύουν μόνο όσους αγωνίζονται πραγματικά ενάντια στην καταπίεση.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως το συγκεντρωμένο πλήθος/ποίμνιο στον λευκό πύργο αριθμούσε περίπου 90.000 πρόβατα, αποτελούμενο από “απλούς νοικοκυραίους”, “πολιτιστικούς” συλλόγους, παπάδες, χούλιγκανς, πολιτικούς μνημονιακών κομμάτων, ναζί, φασίστες, εθνικιστές και πολλά άλλα καρναβάλια με στολές. Από στρατόκαυλους Τζι Άι Τζο, μακεδονομάχους δολοφόνους άμαχων σλαβόφωνων πληθυσμών και γενικότερα ό,τι στολή είχε ο καθένας. Αντίθετα, η πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου, στην Αθήνα αριθμούσε περίπου 3.000 άτομα από των Αναρχικό και αριστερό χώρο κυρίως, ενώ και στις υπόλοιπες πόλεις η συμμετοχή ήταν εξίσου μικρή, αποτελούμενη από τους ίδιους πολιτικούς χώρους. Αυτή η σύγκριση είναι μια απλή απόδειξη για το ποιοι πραγματικά αγωνίζονταν κατά των καταπιεστών και ποιοι περιμένουν καλέσματα σε καρναβαλικές εκδηλώσεις φανταστικών εννοιών πλασμένων από την κυριαρχία. Η ελληνική κοινωνία αποτελείται στην πλειοψηφία της από επαναστάτες του καναπέ και πανηγυρτζήδες που για όλα τους τα προβλήματα φταίνε οι “άλλοι”.

Σημείωση: Φασιστικές ομάδες με τη βοήθεια και την κάλυψη των ΜΑΤ επιτέθηκαν 2 φορές στην κατάληψη ΕΚΧ. Σχολείο. Οι σύντροφοι που βρίσκονταν στο κτίριο απέκρουσαν αποτελεσματικά τις φασιστικές επιθέσεις.

Υ.Γ. 1:Το κράτος της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. Με το να λένε κάποιοι πως η Μακεδονία είναι μία και είναι εδώ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συρρικνώνουν την γεωγραφική της έκταση.

Υ.Γ. 2: Η λέξη Μακεδονία χρησιμοποιείται ως πρόσθετο από την ενωμένη Γιουγκοσλαβία και παλαιότερα, χωρίς ωστόσο να ασχολείται κανείς. Ανοίγει ως ζήτημα εργαλιακά, όποτε το κράτος καταστρώνει αντιλαϊκά σχέδια.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

10, 100, 1000αδες Καταλήψεις Ενάντια Σ‘ ένα Κόσμο Οργανωμένης Σήψης

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.