Η Στεγη του Ιδρυματος Ωναση βαζει στο… χορο πεντε σχολεια της Ροδοπης

Μέσω του προγράμματος «Χορεύω, άρα επικοινωνώ»

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» Dancing to connect, που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και   με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα θα συμμετέχουν πέντε σχολεία της Ροδόπη. Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μετρά πέντε χρόνια ζωής και μέσω αυτού έχουν μυηθεί ήδη στην τέχνη του χορού σχολεία της Πάτρα, των Ιωαννίνων και των Τρικάλων.
 
Φέτος, η Στέγη σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής βάζει στο… χορό πέντε σχολεία της Κομοτηνής, μαζί με πέντε της Αθήνας. Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθήσουν εργαστήρια χορού μέσα στους χώρους των σχολείων τους και στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους πρώτα στην πόλη τους κι έπειτα σε κοινή παράσταση όλων των σχολείων μαζί στη Στέγη. 

Τι είναι το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» 

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, η Στέγη εκπαιδεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
 

Συντελεστές του προγράμματος είναι οι χορευτές Ιωάννα Ηλέκτρα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας. 

Ημερομηνίες προγράμματος

Για τα σχολεία της Κομοτηνής τα εργαστήρια χορού θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 16 έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ενώ η παράσταση στην Κομοτηνή θα δοθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Τα σχολεία που συμμετέχουν

Τα σχολεία της Ροδόπης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής και το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.