«Η Ροδοπη ζητα το αυτονοητο˙ μετρα ασφαλειας στο εθνικο οδικο δικτυο τωρα»

Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής καλεί τους αρμοδίους να κινητοποιηθούν άμεσα και ουσιαστικά

Με όσους ζητούν την εφαρμογή μέτρων για την αποτροπή του φαινομένου διακινητές να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, συντάσσεται η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη καλεί τους αρμοδίους να κινητοποιηθούν άμεσα και ουσιαστικής καθώς «η αδράνεια ενισχύει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των οδηγών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μίας πρωτόγνωρης κατάστασης, η οποία έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές, συνεχίζοντας, ακόμα και σήμερα, να εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο όσους μετακινούνται οδικώς στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.  Όσοι μετακινούνται καθημερινά επί της Εγνατίας Οδού και του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για λόγους εργασίας η για λόγους αναψυχής, έρχονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή πλέον βάση, με ανεύθυνους και ασυνειδήτους ανθρώπους, οι οποίοι κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. 

 Σύσσωμη η κοινωνία απαιτεί άμεσα να δοθεί μία λύση σε αυτό το σοβαρότατο και συνεχιζόμενο πρόβλημα, καθώς η αδράνεια ενισχύει το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των οδηγών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν, αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους σώοι και αβλαβείς.

 Κατά συνέπεια, καλούμε το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων και ιδίως τους Βουλευτές της Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τους Δημάρχους, τον Στρατηγό Διοικητή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, καθώς και την Διοίκηση της “Εγνατία Οδός Α. Ε.”, να κινητοποιηθούν άμεσα και ουσιαστικά, προκειμένου να βρεθεί μία αποτελεσματική λύση, πριν θρηνήσουμε επιπλέον αθώα θύματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.