Η Ροδοπη αποχαιρετησε τον Αθανασιο Λιπορδεζη

«Η πόλη μας φτωχαίνει, ο ουρανός όμως πλουτίζει» τόνισε ο Μητροπολίτης Μαρωνεία και Κομοτηνής στον λόγο του

Το τελευταίο αντίο στον αγαπητό δάσκαλο και συμπολίτη μας, Αθανάσιο Λιπορδέζη είπαν σήμερα Σάββατο 18 η οικογένεια, οι φίλοι, οι μαθητές, οι συνεργάτες αλλά και συμπολίτες που έδωσαν το παρών στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κομοτηνή από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον «φίλο, δάσκαλο και οραματιστή» όπως τον χαρακτήρισε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ανάμεσά τους παλαιότεροι και νεότεροι μαθητές, συνεργάτες του στο Φροντιστήριο «2001 Ορόσημο», πολιτικοί εκπρόσωποι και αυτοδιοικητικοί της περιοχής, αλλά και συνοδοιπόροι του στην επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριοποίηση εντός και εκτός των τειχών του ν.Ροδόπης κ.α.

«Εμείς που μείναμε εδώ μαθητεύσαμε από σένα» ανέφερε ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος τονίζοντας πως δίδαξε στους ανθρώπους μαθηματικά αλλά και ήθος, κάνοντας μία σύντομη αναφορά σε μία σειρά έργων και δράσεών του, μεταξύ των οποίων η συνδρομή του στον ναίσκο των Αγίων Αναργύρων αλλά και το Μουσείο Καραθεοδωρή.

«Η πόλη μας φτωχαίνει, ο ουρανός όμως πλουτίζει» συνέχισε ευχόμενος καλό παράδεισο και καλώντας την οικογένειά του να είναι «υπερήφανοι για σένα, όπως Σάκη και η Κομοτηνή και η Μητρόπολή μας, όπως όλοι μας».

«Να είναι ανεμπόδιστος ο δρόμος σου προς την βασιλεία του Θεού» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολούθησε ο σύντομος επικήδειος του καρδιακού του φίλου, ψάλτη Σάκη Σαλαμάνη ο οποίος προσπαθώντας τα συγκρατήσει τα δάκρυά του ανέφερε πως «μας δίδαξες ένα πράγμα, ότι πρέπει να βλέπουμε εκεί που θέλουμε να πάμε. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Της νεκρώσιμης ακολουθίας ακολούθησε η ταφή του στα Δημοτικά Κοιμητήρια Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.