Για τον κ. Σακη

Της έκδοσης

Ως  κ. Σάκη τον προσφωνούσαμε πάντα, από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, μαθητές εμείς τότε – προ 20ετίας σχεδόν πλέον – περνώντας την πόρτα του «2001 Ορόσημο» που από τότε φάνταζε στα παιδικά μας τότε μυαλά στην κυριολεξία «μαγικός» ή σε κάθε περίπτωση διαφορετικός.

Και αν ο πρώτος τότε χώρος του Φροντιστηρίου επί της οδού Πολυφήμου φάνταζε σε ένα παιδί ως ο ιδανικός τόπος εκκίνησης της ελεύθερης έκφρασης αλλά και «άσκησης» του μυαλού, μακριά από την λογική της στείρας αποστήθισης αλλά πρωτίστως της κατανόησης ενός μαθήματος, η διδασκαλία του κ.Σάκη αποτελούσε το «καύσιμο» για την συνέχεια της διαδρομής.

Με συνεχή «ανατροφοδότηση» η οποία δεν διεκόπη όταν με την σειρά μας ολοκληρώσαμε τον κύκλο των μαθητικών μας χρόνων, αλλά συνεχιζόταν διαχρονικά, έως και την τελευταία μας συνομιλία λίγο διάστημα πριν το «φευγιό» του.

Σε κάθε τηλέφωνο, σε κάθε δια ζώσης, δημόσια ή και ιδιωτική συζήτηση, κατά την οποία έσπευδε πάντα να υπενθυμίσει την αξία του αγώνα που ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς δίνει σε καιρούς δύσκολους αλλά και την τυφλή «υπακοή» στο όνειρο και τους στόχους που θα πρέπει να έχουμε ανεξαρτήτως των εμποδίων. Και μην ξεχνώντας ποτέ να μας πει ευχαριστώ, για τα των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων, προς το πλήθος της προσωπικής αλλά και συλλογικής δια μέσου του Συνδέσμου Φίλων Κ. Καραθεοδωρή και όχι μόνο, δράσης του. Τόσο σπάνιο τουλάχιστον για τον δικό μας χώρο.

Εν είδει «αντίου» εμείς του «επιστρέφουμε» για πολλοστή φορά το ευχαριστώ, όπως οφείλει ένας μαθητής προς έναν δάσκαλο που άφησε διαφορετικό αποτύπωμα μέσα του, για μια σειρά πραγμάτων, πρωτίστως όμως για το γεγονός ότι ήταν και θα παραμείνει, ο κ.Σάκης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

κ. Σάκη, αγαπημένε δάσκαλε, καλό σας ταξίδι!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.