Η πρωτη δοξολογια του νεου ετους απο τον Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Άλλαξε χρονιά παρουσία κληρικών και πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής

Παρουσία κληρικών αλλά και πλήθους συμπολιτών μας καλωσόρισε το νέο έτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής, 31 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τέλεσε πανηγυρική δοξολογία για την είσοδο του νέο έτους. 
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ένα έτος ειρήνης, καταλαγής, δικαιοσύνης, ευημερίας και προόδου της Θράκης, της Ροδόπης και της Ελλάδας συνολικά, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας μοίρασε ευχές και βασιλόπιτες στους παρευρισκόμενους πιστούς.
 

«Με κληρικούς και ανθρώπους της περιοχής, υποδεθήκαμε την νέα χρονιά, και παρακαλούμε τον Θεό να την ευλογήσει και εμείς από την δική μας πλευρά να καταθέσουμε τον δικό μας κόπο ώστε να ομορφύνουμε με τα έργα μας, με τους λόγους, την σοβαρότητά μας και την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας τις μέρες και τον χρόνο αυτόν, και να τον αξιοποιήσουμε κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «οι άνθρωποι πολλές φορές φοβούνται τον χρόνο, γιατί λένε ότι προστίθεται ένας ακόμα χρόνος στην πλάτη τους, ωστόσο με την πορεία μας στον χρόνο κερδίζουμε την αιωνιότητα, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να πεθάνει αλλά για να ζήσει στην αιωνιότητα».
 

«Κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς να γίνει ένα σκαλοπάτι για την αιωνιότητα» συνέχισε ο ίδιος ευχόμενος «όμορφη ειρηνική και ευλογημένη χρονιά κατά την οποία θα εργαστούμε και θα αποκομίσουμε πολλούς και καλούς καρπούς». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.