Η Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης γινεται ανοιχτο παρκο προσβασιμο σε ολους

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής

Αρχίζουν οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή που αφορούν στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δίκτυο μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής».

Την Τρίτη 31 Μαΐου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ακολουθώντας διαγωνιστική διαδικασία, προχώρησε στην υπογραφή της Σύμβασης με την Ανάδοχη Εταιρεία και δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών, συνολικού ύψους 312.909,47 ευρώ.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός «ανοικτού πάρκου» που περιλαμβάνει  μονοπάτια 3,5 χιλιομέτρων που θα καλύπτονται από πεύκα, πλατύφυλλα δένδρα και θάμνους και θα συνδέουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις των Τμημάτων και της Διοίκησης με τους χώρους υπαίθριας αναψυχής και το θερινό σινεμά-αναψυκτήριο το οποίο περιλαμβάνεται στο έργο.

Η βλάστηση των εκτάσεων από τις οποίες διέρχεται το δίκτυο μονοπατιών

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν εκτός από τους  φοιτητές και το προσωπικό, όλοι οι πολίτες  της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, για πεζοπορία και ποδηλασία ενώ  θα πληροί τις προδιαγραφές χρήσης από ΑμεΑ.

Σε έξι μήνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, θα προσφέρονται ευχάριστες διαδρομές με άνετη περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον της Πανεπιστημιούπολης, ενώ παράλληλα θα διευρυνθούν οι επιλογές των ατόμων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Θα έχουν τη δυνατότητα  να ενημερώνονται, μέσω πληροφορικών πινακίδων, για την πλούσια βιοποικιλότητα ειδών άγριας χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν στη περιοχή και θα έχουν την ευκαιρία να τα παρατηρήσουν και να τα φωτογραφίσουν.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) / Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Η Διοίκηση του Δ.Π.Θ. εκφράζει θερμές ευχαριστίες τόσο στην Αναπτυξιακή Ροδόπης όσο και στην Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς η συνδρομή τους ήταν καθοριστική για την υλοποίηση του  συγκεκριμένου έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.