Η Κομοτηνη αγκαλιαζει την ποδηλασια

Επιτυχημένο το Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ

Με τη συμμετοχή 160 αθλητών από τις κατηγορίες παίδων εφήβων, γυναικών και ανδρών, εξελίχθηκε στην Κομοτηνή, την Κυριακή, το Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας στο αγώνισμα της αντοχής. Η εκκίνηση του αγώνα, δόθηκε από την πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νατάσα Λιβεριάδου, στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής έναρξης της διοργάνωσης, μπροστά από το πάρκο της πόλης, με μουσική και χορό. Η αθλητική συνάντηση προκάλεσε το ενδιαφέρον των Κομοτηναίων και όχι μόνο, που παρακολούθησαν την πορεία των ποδηλατών στα όρια των οικισμών της Ροδόπης.
 
Στον αγώνα, που ήταν ενταγμένος στις φετινές εκδηλώσεις των Ελευθερίων Θράκης, έλαβαν μέρος αθλητές συλλόγων ποδηλασίας από την Πτολεμαΐδα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα μέχρι και την Ορεστιάδα.
 
Το «Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης» έχει ήδη ενταχθεί στο εθνικό ημερολόγιο αγώνων ποδηλασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Ο αγώνας αντοχής κάλυπτε διαδρομή, μήκους 128,5 χλμ που περιελάμβανε τη διέλευση από τους βασικότερους θερινούς προορισμούς της Ροδόπης: Φανάρι, Μέση, Γλυφάδα, Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι, Ανδριανή, Αγ. Θεοδώρους, Ξυλαγανή, Μαρώνεια και Προσκυνητές.

«Αυξημένη η παρουσία συνοδών των ομάδων που έφτασαν τους 300»

Ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» Κυριάκος Γκογκότσης ο οποίος εκτός από το «καλό επίπεδο» από την άποψη του πλήθους των συμμετοχών εστίασε και στο γεγονός της αυξημένης παρουσίας συνοδών των ομάδων που έφτασαν και τους 300.
 
«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τόσο κόσμο να αγκαλιάζει ζεστά το ποδήλατο, κι εκτός Θεσσαλονίκης» δήλωσε από την πλευρά του ο Κλεάνθης Πάργκας,  Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης. Εμφανίστηκε δε ικανοποιημένος, από το επίπεδο της διοργάνωσης,  σημειώνοντας «είμαστε πολύ υπερήφανοι που ένας σύλλογος δικός μας μπορεί και διοργανώνει τέτοιους αγώνες, ανεβάζοντας το επίπεδο της ποδηλασίας» . Ο κ.Πάργκας αναφέρθηκε και στην προοπτική οργάνωσης πανελληνίου πρωταθλήματος  στην Κομοτηνή, «για  να γνωρίσει, την περιοχή της Κομοτηνής, όλη η Ελλάδα».
 
Από τη θέση του αθλητή της ποδηλασίας ο κ. Πάργκας σχολίασε ότι η διαδρομή ήταν « πολύ δύσκολη παρόλα αυτά στην ποδηλασία  παίζουν ρόλο οι τακτικές των ομάδων, η δύναμη των αθλητών. Είναι ένα αγώνισμα που δεν θα κρίνει η διαδρομή το νικητή, αλλά οι ομάδες κι η προπόνηση του κάθε αθλητή».
 
Σημειώνεται ότι για την ομαλή εξέλιξη της αθλητικής συνάντησης και την ασφάλεια των αθλητών, πραγματοποιήθηκε τεράστια κινητοποίηση με τη συμμετοχή τοπικών εθελοντών μεταξύ άλλων, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και άνδρες από τη δύναμη της υπηρεσίας Τροχαίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.