Η Δραμινη Αννα Κορακακη η πρωτη Ελληνιδα ολυμπιονικης του Ριο

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σκοποβολή

H Αννα Κορακάκη κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής κατετάγη τρίτη στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων και ανέβηκε στο βάθρο για το χάλκινο μετάλλιο, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Άννα Κορακάκη είναι από τη Δράμα και η σκοποβολή αποτελεί οικογενειακή της υπόθεση αφού προπονητής της είναι ο πατέρας της, επίσης αθλητής της σκοποβολής.

Η Αννα άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες από μικρή και μάλιστα στα 15 της συμμετείχε ήδη σε διεθνείς αγώνες. Στο Ευρωπαϊκό του 2011 στο Βελιγράδι  κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στο Ευρωπαϊκό της Μόσχας, τρία χρόνια αργότερα, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας.

Από το Ευρωπαϊκό του 2015 μέχρι σήμερα, η Αννα Κορακάκη έχει συμμετάσχει σε 10 διεθνείς διοργανώσεις και τις 9 απ’ αυτές εξασφάλισε μια θέση στον τελικό. Κατέκτησε 5 μετάλλια και τρεις ακόμα φορές έμεινε στην τέταρτη θέση.

Σε σχετική του ανάρτηση στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε τα συγχαρητήρια του στην νεαρή ολυμπιονίκη. Συγκεκριμένα έγραψε «Η κατάκτηση του χάλκινου από την Άννα Κορακάκη μας κάνει υπερήφανους & μας γεμίζει από χαρά! Συγχαρητήρια Άννα».

Πηγή: Protagon.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.