Η διοικητικη δικη στη πραξη

Εκδήλωση με θέμα το περιεχόμενο των δικογράφων στη διοικητική δίκη από την Α.ΝΟ.Κ.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκδήλωση  σχετικά με περιεχόμενο των δικογράφων που αφορούν στη διοικητική δίκη αλλά και τη σύνταξη αυτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Απριλίου και αποτέλεσε πρωτοβουλία της Α.ΝΟ.Κ (Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής), με καλεσμένο ομιλητή τον Λέκτορα Δημοσίου Δικαίου του ΔΠΘ, κ. Κυριάκο Παπανικολάου.

 Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπανικολάου χαιρέτησε τη προσπάθεια των φοιτητών, τονίζοντας πως «μέσω εκδηλώσεων ή και σεμιναρίων ολοένα και γεφυρώνουν, τη πρακτική διάσταση του νομικού επαγγέλματος» για να αναλύσει έπειτα στους παρευρισκομένους αφενός τα «αναγκαία» που αφορούν το εισαγωγικό στάδιο της διοικητικής δίκης κι αφετέρου μέσω υποδειγμάτων τον τρόπο σύνταξης ενός διοικητικού δικόγραφου. 

Η διάσταση θεωρίας και πράξης

Ως ένα «ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό» γεγονός που έρχεται να καλύψει την διάσταση που υπάρχει μεταξύ της θεωρίας και της πράξης, παρουσίασε μιλώντας στον «ΠτΘ» την εκδήλωση ο δευτεροετής φοιτητής της Νομικής Σχολής κ. Σπύρος Κουλούρης.

«Αποτελεί ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό γεγονός η πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών και συγκεκριμένα των μελών της ανεξάρτητης αυτής κίνησης να καλύψουν τις ακαδημαϊκές ελλείψεις του πανεπιστημίου μας με τις δραστηριότητές τους» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως η θεματολογία της εν λόγω εκδήλωσης «αποτελεί μια αξιοσημείωτη συνδρομή όσον αφορά στην πρακτική προετοιμασία του φοιτητή για την είσοδό του στον δικηγορικό στίβο» για να τονίσει τέλος πως η διεξαγωγή αντίστοιχων εκδηλώσεων και ενεργειών κρίνεται απαραίτητη. 

Χρήστος – Μάριος Αρωνιάδης «Το Πανεπιστήμιο κάποια στιγμή να αναλάβει από μόνο του τέτοιες δράσεις»

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής μίλησε ο κ. Χρήστος-Μάριος Αρωνιάδης, τεταρτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής, ο οποίος εξήγησε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών και της δουλειάς ενός έτους, της ομάδας φοιτητών που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. «Πρόκειται για μια δράση ιδιαίτερα σημαντική με στόχο τόσο την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου όσο και τη διεύρυνση των γνώσεων των φοιτητών πάνω στο πρακτικό κομμάτι της μάχιμης δικηγορίας» υπογράμμισε ο ίδιος, για να κλείσει ευχόμενος το Πανεπιστήμιο, κάποια στιγμή, να αναλαμβάνει  από μόνο του τέτοιες δράσεις κι όχι υποβοηθούμενο από ανεξάρτητες ομάδες φοιτητών».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει χώρα αντίστοιχο σεμινάριο που θα αφορά στην σύνταξη ποινικών δικογράφων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.