Η ανεργια η μεγαλυτερη ανησυχια των πολιτων της ΑΜΘ

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση στο Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας

Ανεργία, έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Το Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι η οικονομική ανησυχία είναι έντονη, όπως ήταν αναμενόμενο σε μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, και αφήνει σε δεύτερη μοίρα μεταξύ άλλων τη δημόσια ασφάλεια, τις συγκοινωνίες, την παιδεία και τη ρύπανση, όπου οι ανησυχίες των πολιτών της ΑΜΘ είναι χαμηλότερες σε ποσοστό από το μέσο όρο.

Να σημειωθεί πως ο κάθε ερωτηθείς μπορούσε να δώσει μέχρι τρεις απαντήσεις.

Στο ερώτημα για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, πάνω από τους μισούς απάντησαν η ανεργία, τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ό,τι ο μέσος όρος στις περιφέρειας στη Βόρεια Ελλάδα

Η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία είναι παρεμφερής, και αφορά την έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων (28%), με τρίτη την Οικονομική Ανάπτυξη (26%).

Ανησυχία υπάρχει όμως και για τους χαμηλούς μισθούς και τις συνθήκες εργασίας (22%), ενώ πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο είναι η ανησυχία για το προσφυγικό από τη μία, και για την μετανάστευση των νέων από τη χώρα μας, με ποσοστό 21% και τα δύο.

Στο θέμα της υγείας, το 20% ανησυχεί για την Δημόσια Υγεία και την περίθαλψή, και μόλις το 12% για την πανδημία.

Info

Το Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας (Northern Greece Insights- NGI) πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Populus Strategy and Insights και διενεργήθηκε από την εταιρία Palmos Analysis, το διάστημα 14 Ιουνίου 2021- 01 Ιουλίου 2021 με την μέθοδο 51% των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με σύστημα Computer Assisted Telephone Interviewing και 49% με online ερωτηματολόγια μέσω πιστοποιημένων online panels. Ερωτήθηκαν 2015 άτομα, άνδρες και γυναίκες, άνω των 17 ετών, με αναλογική κατανομή στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο, την ηλικία και τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019. Το μέγιστο σφάλμα είναι ±2,2% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.