Γνωριζοντας το μυστηριο της Γεννησης του θεανθρωπου (+Video)

Μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Πιο κοντά στο μυστήριο της γεννήσεως του θεανθρώπου και του ερχομού του στη γη για να λυτρώσει τους ανθρώπους ήρθαν όσοι γέμισαν ασφυκτικά το απόγευμα της Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου την αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής κατά τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαρωνείας και Κομοτηνής με θέμα: «Μυστήριον ξένον και παράδοξον»
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφίας Μενεσελίδου, καθώς και των στρατιωτικών αρχών, του Αστυνομικού Διευθυντή Ροδόπης καθώς και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 

Κατά τη διάρκεια της εορτής αναγνώστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου με το μήνυμα της εορτής, απόσπασμα της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν δραματοποιημένοι μονόλογοι γυναικών της βίβλου, των Ραάβ, Ρουθ, Αννας, Ελισάβετ, μαζί με αποσπάσματα του Ακαθίστου Ύμνου και Πατερικούς Λόγους.
 

Ενδιάμεσα ακούγονταν μουσικά αποσπάσματα συνθετών κλασικής μουσικής όπως οι Vivaldi, Bach Pachelbel, τα οποία απέδωσαν μαθητές της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής «Θράκες» υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Δέσποινας Λεωντζάκου.
 
 


Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Να μην μείνουμε ξένοι προς το μυστήριο» 

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές  της εορτής, για μια εορτή εντελώς άλλου επιπέδου, όπως ανέφερε.
 
«Αυτή η γιορτή», σημείωσε, «μας δίνει τη δυνατότητα το μυστήριο να μην είναι κάτι παράδοξο που δεν θα μπορούμε να κατανοήσουμε, ξένοι και αποστασιοποιημένοι από το μυστήριο, αποζητώντας ξεκούραση και περισσότερο άρτο και θεάματα.
 

«Έργο της τοπικής εκκλησίας» εξήγησε ο Σεβασμιώτατος «είναι όλοι μαζί να προσχωρήσουμε για να γίνει αυτή η ημέρα το πρώτο κεφάλαιο ώστε να μην μείνουμε ξένοι προς το μυστήριο, το οποίο είναι ξένο και παράδοξο για τον νου και τον κόσμο, όχι όμως για αυτούς που πιστεύουν πραγματικά σε αυτόν που έρχεται».
 
«Αυτός που έρχεται δεν θέλει να μείνει πραγματικά ξένος προς εμάς, για αυτό γίνεται οικείος, και μάλιστα τόσο οικείος που φοράει τη σάρκα μας και βλέπετε δεν τη φοβάται, και δεν στάθηκε ξένος προς τους αμαρτωλούς, και τους αγκάλιασε πρώτος» συνέχισε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως «όσες γιορτές και αν κάνουμε, όσα τραγούδια και αν πούμε, όσο κι αν στολίσουμε την πόλης μας, αν δεν προχωρήσουμε έτσι όπως πρέπει για να φτάσουμε εκεί που είναι ο τόπος που γεννιέται ο Χριστός, τότε οι ημέρες του δωδεκαημέρου αλλά και των Χριστουγέννων θα είναι σαν όλες τις άλλες».
 

Επιλέγοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «καλή αντάμωση στο ποτήριο της ζωής, καλή αντάμωση τα Χριστούγεννα, εκεί μπροστά στο σώμα και το αίμα του Χριστού, εις άφεση αμαρτιών και ζωή αιώνια».


Οι συντελεστές της παράστασης

 
Πήραν μέρος οι: Γεθσημανή Μουσχάκη, Γρηγόρης Παπαγιάννης, Δημήτρης Λύτης, Μαρία Σαλούπη, Μαρία Τζιάτζη-Παπαγιάννη, Χρήστος Μορφακίδης, Χρύσα Σιρλώπη
 
Τα μέλη του cello ensemble είναι: Απόστολος Μαλαμίδης, Νίκος Παντίδης, Ντιλντάρ Ισμαήλ, Αλίκη Κασάπη, Έλενα Σιμοπούλου
 

Μουσική Επιμέλεια: Δέσποινα Λεωντζάκου
Φωτισμός: Δημήτρης Τζατζανάς
Κοστούμια: Η θεατρική ομάδα της Μητροπόλεως
Επιμέλεια κειμένων: Ειρήνη Χρυσοστομίδου Ελένη Μαργαρίτη Ελισάβετ Γιαλαντζή Ουρανία Λάμπρου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βρουζέλης
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.