Γλεντησαν με την ψυχη τους οι Κρητες της Ροδοπης

Με παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακό κρητικό πιλάφι πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Κομοτηνής «ο Ψηλορείτης»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Κομοτηνής «ο Ψηλορείτης» στο ξενοδοχείο Chris&Eve.
 
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη σύζυγό του, Δημοτική Σύμβουλο Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, πλήθος Κρητικών της Ροδόπης καθώς και μέλη του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Κομοτηνής ο Ερωτόκριτος, που χόρεψαν μαζί με το χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου, αλλά και χορευτές από το σύλλογο Κρητών της Αλεξανδρούπολης.

Όσοι βρέθηκαν στην κοπή της πίτας έζησαν ένα πραγματικά παραδοσιακό κρητικό γλέντι, με κρητική λύρα και λαούτο ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και παραδοσιακό κρητικό πιλάφι που έφτιαξε ο Σύλλογος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.