Γεμισε και φετος το «Κουτι της Καλοσυνης» του 13ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Δράση γεμάτη προσφορά και αλληλεγγύη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής Χριστουγεννιάτικη δράση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Αφορμή αποτέλεσε για τους γονείς του νηπιαγωγείου, πριν ένα χρόνο η παγκόσμια ημέρα καλοσύνης. Τότε επιθυμία όλων και επιδίωξη ήταν να μπει σε κάθε νηπιαγωγείο, σε κάθε γιορτή, σε κάθε μέρα ένα κουτί όπου θα έμπαινε ό,τι περισσεύει από κάθε νοικοκυριό με προορισμό ένα άλλο που θα είχε ανάγκη. Πράξεις προσφοράς που θα έκαναν την έννοια της καλοσύνης πράξη. Πεποίθηση όλων υπήρξε ότι αρχές και αξίες όπως αυτές φωλιάζουν πρωτίστως στην ψυχή των μικρών παιδιών, ώστε να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο! 

Παιδικές φωνές, χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική, κατασκευές, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές σε μικρά προσωπάκια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα γέμισαν το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και έφτιαξαν τη διάθεση όλων των παρευρισκομένων, ενισχύοντας το αίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπο!

Και επειδή οι γιορτές και τα Χριστούγεννα δεν είναι μέρες, αλλά συναισθήματα και άνθρωποι, με τη βοήθεια γονέων και νηπιαγωγών, γέμισε και φέτος το «Κουτί της Καλοσύνης» με τρόφιμα τα οποία θα διανεμηθούν φέτος σε οικογένειες, συνδράμοντας το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής!

Ας γίνει λοιπόν το παράδειγμα των παιδιών αυτών “φως” για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα αύριο με διάθεση προσφοράς, αλληλεγγύης και συντροφικότητας.

«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…» θα μπορούσε να πλαισιωθεί μουσικά αυτή η αξιέπαινη δράση και σίγουρα υπάρχει ελπίδα στο πρόσωπο των παιδιών!

Για την ιστορία στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα:

Καρακάση Βασιλική – πρόεδρος 

Παρασχάκη Δήμητρα – γραμματέας 

Τουσούλη Δήμητρα – ταμίας 

Παλαιοδήμου Νίκη – μέλος 

Φαρασοπούλου Έλενα – μέλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.