Φωτια τωρα στην Αλεξανδρουπολη: Μεγαλη αναζωπυρωση βορεια του οικισμου Νιψα

Πλησιάζουν την Εγνατία Οδό οι φλόγες

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς υπάρχει το πρωί της Δευτέρας βόρεια του οικισμού Νίψα, στην Αλεξανδρούπολη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος: «Εκεί επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις είναι το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου μαζί με τη νότια πλευρά, πάνω από την Εγνατία Οδό. Εκεί έχει πέσει η μεγαλύτερη βαρύτητα και των εναέριων μέσων που επιχειρούν».

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό, 214 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα.

«Από την πρώτη στιγμή παλεύουμε με τις καιρικές συνθήκες που είναι ακραίες. Είναι δύσκολη η πυρκαγιά γιατί έχει πάρα πολύ αέρα. Το μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από την Εγνατία Οδό, για αυτό και είναι κλειστή, διεξάγονται σοβαρές επιχειρήσεις εκεί. Χτες είχαμε και τον εγκλωβισμό κάποιων συναδέρφων σε μια κτηνοτροφική μονάδα. Υπάρχουν και τραυματίες. Το θέμα είναι ότι, όπως μας το περιέγραψαν οι πυροσβέστες, είναι σαν να έχουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα ο οποίος σπρώχνει, ωθεί την πυρκαγιά πάρα πολύ μακριά, σε μέτωπα και μας δημιουργεί νέες εστίες, νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε».

«Έχουμε εκκενώσει ήδη 13 οικισμούς σε αυτές τις δύο ημέρες και αντιμετωπίσαμε και μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά στην παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης», επισήμανε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που υπάρχουν στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα και ο απεσταλμένος του Open στην Αλεξανδρούπολη, Αντώνης Τσολναράς μετέδωσε εικόνες από την περιοχή και την μεγάλη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα για να μην περάσουν οι φλόγες στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερρών.

Επισημαίνεται πως ακραίος θα είναι και σήμερα Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε: Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, περιοχές της Βοιωτίας και της Κορινθίας με τις Αρχές να προειδοποιούν για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.