Φωτια στην Αλεξανδρουπολη: Κλιμακια του ΚΚΕ συμβαλλουν απο την πρωτη στιγμη στις προσπαθειες κατασβεσης

«Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης από την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας» επισημαίνει το κόμμα της αντιπολίτευσης

Στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισής της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη που μαίνεται από το Σάββατο συμβάλλουν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ.

Με μηχανήματα και τρακτέρ τα μέλη του ΚΚΕ, συνέβαλλαν στο άνοιγμα των δρόμων, ώστε να φτάσουν τα πυροσβεστικά πιο κοντά στο μέτωπο της φωτιάς οδηγώντας τους χειριστές μηχανημάτων στα κατάλληλα σημεία καθώς και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν έρθει από άλλες περιοχές και δεν γνώριζαν την τοποθεσία.

Στα κλιμάκια του ΚΚΕ είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχαηλίδης Σιδέρης και ο γραμματέας της ΤΕ Έβρου Γιώργος Πυργελής που συμμετείχαν στο άνοιγμα των δρόμων, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Την ίδια ώρα ο Διονύσης Κλάδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το χωριό Λουτρά, επεσήμανε την επικινδυνότητα της κατάστασης καταγγέλλοντας τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και καλλιέργειες.

Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και τρεις μέρες στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και το νέο μέτωπο, σήμερα στη Βοιωτία, με τον άδικο θάνατο ενός ακόμα συνανθρώπου μας, επιβεβαιώνουν με τον πλέον τραγικό τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να μην καταστραφεί άλλος δασικός πλούτος και περιουσίες» τονίζει το ΚΚΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.