Φωτια σε δυο φορτηγα στην Κομοτηνη

Βρισκόταν σταθμευμένα σε αλάνα κοντά στο Αλάν Κογιού

Αποτράπηκε ο κίνδυνος της επέκτασης σε παρακείμενα σπίτια

Μόνο υλικές καταστροφές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί σε σταθμευμένα φορτηγά στην Κομοτηνή, στο Τέρμα Αδριανουπόλεως, λίγο πριν το Αλάν Κογιού.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στα δύο οχήματα, τουλάχιστον ένα εκ των οποίων είχε είδη μαναβικής, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στην περιοχή για να κατασβήσουν την φωτιά, που πέρα από τα δύο οχήματα, προκάλεσε ζημιές και σε παρακείμενες μικρές αποθήκες.

Ο έντονος καπνός προκάλεσε ανησυχία στους περίοικους, με πολλαπλές κλήσεις στο 199. Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα και 15 πυροσβέστες, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και την Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Κομοτηνής κ. Σάκη Αραμπατζίδη, υπήρξε στην αρχή σύγχυση για το χώρο της φωτιάς, μιας και στις κλήσεις στο 199 άλλοι μιλούσαν για φωτιά σε σπίτι, άλλοι σε φορτηγό και άλλοι σε αυτοκίνητα.

Οι δυνάμεις μετέβησαν στο χώρο, και τελικά αποδείχθηκε πως ήταν τα δύο φορτηγά, που είχαν μέσα προϊόντα μαναβικής, ενώ στο γύρω χώρο υπήρχαν πολλές πλαστικές κάσες.

Με τον αέρα να φυσάει έντονα από το βορρά, πρώτο τους μέλημα ήταν να αποκόψουν την καύσιμη ύλη για να μην επεκταθεί σε διπλανές οικίες και τελικά κατάφεραν να την περιορίσουν.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρέθηκε άμεσα στην περιοχή για να πάρει στοιχεία και καταθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.