«Εξοπλιζονται» για το αναπτυξιακο συνεδριο οι Δημοι της ΑΜΘ

Παρόλο που ακόμα δεν έχει υπάρξει απτή κρούση από την Περιφέρεια ή την Κυβέρνηση

Σοβαρά έχουν πάρει την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, προς τους Περιφερειάρχες της χώρας, στην τελευταία τους συνάντηση, για τον προγραμματισμό αντίστοιχων αναπτυξιακών συνεδρίων σε κάθε Περιφέρεια, όπου θα κατατεθούν οι προτάσεις και θέσεις τους καθώς και άλλων φορέων, για τον προγραμματισμό της οικονομικής ανάπτυξης.
 
Η ΠΕΔ ΑΜΘ, και ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, δεν θέλουν να μείνουν απ’ έξω, για αυτό και θεωρώντας πως θα πρέπει να είναι έτοιμοι για το συνέδριο, όποτε και αυτό πραγματοποιηθεί, έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν προτάσεις και θέσεις για την οικονομική τους ανάπτυξη, ενόψει του προγραμματιζόμενου αναπτυξιακού Συνεδρίου από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την προώθησή τους συνολικά προς την Περιφέρεια.
 
Παράλληλα έχουν διατυπώσει αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, για κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ. ΑΜ-Θ για το θέμα, με παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας και της ΠΕΔ ΑΜΘ, η οποία θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου.
 
Η πρόταση είναι φιλόδοξη, με δεδομένο ότι από πλευράς της κυβέρνησης το αναπτυξιακό συνέδριο δεν φαίνεται να οργανώνεται με ιδιαίτερη ταχύτητα, πάντως φαίνεται ότι η ΠΕΔ είναι αποφασισμένη να συγκεντρώσει τις προτάσεις, με στόχο να δημιουργηθεί μια κοινή κατεύθυνση για τους Δήμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.