Ευρωπαικου τυπου Campus θα γινει η Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης

Σε συνδυασμό με τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, θα γίνει η διαμόρφωση όλου του περιβάλλοντος χώρου ώστε να είναι ανοιχτός σε όλη την κοινωνία - Αθανάσιος Καραμπίνης «Πρέπει εκ των πραγμάτων να γίνουμε ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο»

Την πεποίθησή του πως η Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής θα πρέπει εκ των πραγμάτων να αποκτήσει ευρωπαϊκή δομή εξέφρασε ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm».
 
«Πρέπει εκ των πραγμάτων να γίνουμε ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο» σημείωσε, επισημαίνοντας πως το πανεπιστήμιό μας έχει μεγάλη δυναμική, έχει πολύ μέλλον, και κάθε μέρα που περνά θα γίνεται καλύτερο.
 
«Ήδη και διεθνώς, και στην Αθήνα, το ΔΠΘ αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο δυναμικά πανεπιστήμια» σημείωσε, αναφέροντας πως πρόκειται για το πρώτο Πανεπιστήμιο το οποίο θα λάβει πόρους μέσα από τη σύμβαση που υπόγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το Υπουργείο Παιδείας.
 
Μάλιστα θα λάβει σημαντικά μεγαλύτερο ποσό από αυτό που είχε αρχικά σχεδιαστεί, μιας και ενώ το υπουργείο αρχικά είχε δεσμεύσει 28 εκ. ευρώ, τελικά το ΔΠΘ θα λάβει 43,4 εκ. στα οποία θα περιλαμβάνεται και ο εξοπλισμός και όλα όσα χρειάζονται για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.
 
«Θέλω να πιστεύω πως το αμέσως επόμενο είναι να γίνει το Campus μια ανοιχτή πανεπιστημιούπολη για όλη την κοινωνία της περιοχής» τόνισε ο κ. Καραμπίνης, τονίζοντας πως ήδη τα σχέδια έχουν δοθεί στο τμήμα Δασολογίας για να κάνει τον περιβάλλοντα χώρο, και στη συνέχεια θα δοθούν στους Αρχιτέκτονες Τοπίου για να κάνουν τα υπόλοιπα.
 
Όσο για τις ίδιες τις κτιριακές εγκαταστάσεις, απομένουν μόνο οι γραφειοκρατικές κινήσεις από πλευράς Υπουργείου παιδείας για να αρχίσουν να εκταμιεύονται τα χρήματα, μιας και το ΔΠΘ είναι έτοιμο να δημοπρατήσει την κατασκευή των κτιρίων, με τις εργασίες να ξεκινούν ίσως και εντός του 2017 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 36 μήνες.
 
Το όραμά του, σημείωσε ο κ. Καραμπίνης, είναι η πανεπιστημιούπολη να είναι ανοιχτή, ένα campus με ένα ωραίο περιβάλλοντα χώρο, ανοιχτό προς την κοινωνία, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπου θα μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις για τον περίπατο, την αναψυχή ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.