Ετοιμος να επανασυστησει τη Δημοτικη Αστυνομια ο Δημος Κομοτηνης

Μόλις δοθεί η δυνατότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών

Την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να επανασυστήσει την Δημοτική Αστυνομία, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τόσο στην τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, όσο και στην εποπτεία των δημόσιων χώρων της πόλης, όπως η τήρηση της καθαριότητας, αλλά και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας της, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Όπως τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση  του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Παπακωνσταντίνου, η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε το 2013, και τα στελέχη της μετατέθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες. Όταν επανασυστήθηκε μετά από λίγα χρόνια, δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη της να επιστρέψουν, και δεν μπορούσε να είναι λειτουργική, για αυτό και παρέμεινε ανενεργή.

Ωστόσο πρόσφατα η κυβέρνηση επανέφερε το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, στους δήμους που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως επικροτούν την όλη διαδικασία, και μάλιστα έχουν πιέσει τον Υπουργό, μαζί με τους άλλους δήμους που δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία, να μπορέσουν να την επανασυστήσουν.

«Αν δώσει το πράσινο φως ο Υπουργός, θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα επανασυστήσουν την δημοτική Αστυνομία» ανέφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.