Ερχεται η ψηφιακη ταυτοτητα στο Covid Free Wallet

Στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν εκτός από τις ταυτότητες και άλλες υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας

Οριστικά στη ζωή μας μπαίνει, πλέον, η ψηφιακή ταυτότητα καθώς, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, θα είναι διαθέσιμη εντός των επόμενων ημερών για το covid free wallet των κινητών τηλεφώνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας ότι στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, θα είναι αποθηκευμένα ορισμένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφία, όνομα και ημερομηνία γέννησης, ώστε να γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα. «Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορoνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνσης είναι η νέα υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη ψηφιοποίηση της ταυτότητας, η οποία θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Τα 5 app που θα αλλάξουν τη ζωή μας

Την ίδια ώρα, το πεδίο των καινοτομιών διευρύνουν οι νέες πρακτικές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απλοποιώντας διαδικασίες που μέχρι πρότινος προσέκρουαν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ταυτότητες, ψηφιακές υπογραφές, βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης και Δικαιοσύνη αποτελούν τα πέντε σημεία ψηφιακής αναβάθμισης.

Στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν εκτός από τις ταυτότητες και άλλες υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Από τον Ιανουάριο, ξεκινά η χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν, ενώ όσον αφορά στον τομέα της ταυτοποίησης θα ακολουθηθεί στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφαλείας από το σπίτι ή από τη δουλειά, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ.

Στις αρχές του νέου έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2022 ειδικότερα, θα εφαρμοστεί ακόμη μια σημαντική καινοτομία καθώς όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας. Καινοτόμες πρακτικές δρομολογούνται και για τον χώρο της Δικαιοσύνης καθώς στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.