Εντυπωσιασε ο Ερυθρος Σταυρος Κομοτηνης στο Ζαππειο

Συμμετείχε στην εκδήλωση των 144 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στον Εορτασμό των 144 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε το παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

8 Εθελοντές Διασώστες, 4 Σκύλοι Έρευνας & Διάσωσης (K9 SAR) και 2 Διασωστικά οχήματα από την Κομοτηνή συμμετείχαν στην έκθεση, την οποία επισκέφτηκε πολύς κόσμος, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, όπως η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επισκέφτηκε και το χώρο όπου βρίσκονταν οι εθελοντές από την Κομοτηνή.

Τους υπέροχους εθελοντές ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Dr. Αντώνιος Αυγερινός, σημειώνοντας πως βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και είναι οι πραγματικοί αρωγοί της πολιτείας.

«Για μάς οι εθελοντές είναι ο κινητήριος μοχλός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, που συνθέτουν τον νέο σύγχρονο, καινοτόμο και αλληλέγγυο οργανισμό που δημιουργούν» ανέφερε.

Συγχρόνως τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια του αναγεννημένου Ε.Ε.Σ. στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου καινοτόμου, αλληλέγγυου και διαφανούς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικεντρώνοντας τις μελλοντικές δράσεις σε 3 στόχους και σκοπούς. Πρώτον, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεύτερον, ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και τρίτον ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.