Εντονη η δραστηριοτητα για την πυροπροστασια της Διευθυνσης Δασων Ροδοπης

Ήδη έχουν πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη και τους δασικούς δρόμους της Δυτικής Ροδόπης, ενώ ακολουθεί η Ανατολική

Σημαντική η συνεργασία με τους δήμους, τόνισε η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Μαρίνα Γκοτζαρίδου

Με καλό ρυθμό προχωρούν οι καθαρισμοί και οι διευθετήσεις των δασικών δρόμων από τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, με έμφαση αυτή την περίοδο να έχει δοθεί στην παραλιακή ζώνη και την Ανατολική Ροδόπη, ενώ αναμένεται και η έναρξη των εργασιών για το Δυτικό της κομμάτι.

Όπως σημείωσε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης κ. Μαρίνα Γκοτζαρίδου μπόρεσαν φέτος, αντλώντας χρηματοδότηση από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που σταδιακά θα καλύψουν όλη την περιοχή δικαιοδοσίας τους, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια και η συνεργασία με τους Δήμους για την καλύτερη αντιπυρική προστασία.

Έτσι πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός των αισθητικών αναδασώσεων στην παραλιακή ζώνη, από τον Ίμερο μέχρι την παραλία Κρυονερίου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Γίνεται επίσης συντήρηση του δικτύου δασικών δρόμων στις αναδασώσεις Ισμάρου και τις αναδασώσεις Κιζαρίου, από πόρους του Πράσινου ταμείου.

Για τη δυτική Ροδόπη οι δράσεις είναι κοστολογημένες, και το μόνο που απομένει είναι η χρηματοδότηση, που σε αυτή την περίπτωση θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που αναμένεται να εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες. Όπως τόνισε, η Υπηρεσία είναι πάντα πρόθυμη να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, όμως πάντα το θέμα είναι η χρηματοδότηση, για αυτό και μόλις αυτή είναι διαθέσιμη, προχωρούν στην εφαρμογή της. Στον τομέα αυτό, τόνισε, σημαντική είναι και η συνεργασία με τους Δήμους της Ροδόπης, που προχωρούν και αυτοί σε διάφορες παρεμβάσεις, και συνεργάζονται το μέτρο του δυνατού για τις παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Κομοτηνής με τη Νυμφαία.

Για αυτό και πάντα ευελπιστούν στην καλύτερη συνεργασία με αυτούς, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα, προς όφελος της προστασίας των δασών της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.