Εντονη δραστηριοτητα της ΕΟΔ Ροδοπης στον τομεα των Α΄ Βοηθειων

Διαρκώς παρούσα η Ομάδα με σεμινάρια, μαθήματα και κάλυψη εκδηλώσεων

Την Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο από μία σειρά σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών που έχει ξεκινήσει το παράρτημα Νομού Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Πολίτες της πόλης μας εκπαιδεύτηκαν από εκπαιδευτή του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και μέλη της Ομάδας στη «Βασική Υποστήριξη Ζωής». Στην αρχή στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου έγινε πλήρης ανάλυση των σταδίων καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ακολούθησε πρακτική από όλους τους συμμετέχοντες. Το σεμινάριο έκλεισε με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και την τοποθέτηση του «θύματος» σε θέση ασφαλείας.
 
Το Σάββατο 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μάθημα πρώτων βοηθειών σε μέλη του αθλητικού ομίλου «ΘΡΑΞ» με θέματα την οδική ασφάλεια, αντιμετώπιση θλάσεων, περιποίηση τραύματος, παρουσίαση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, τοποθέτηση σε θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση αιμορραγίας, εγκαύματος, πνιγμού και πνιγμονής.
 
Τέλος, την Κυριακή 29 Μαΐου το Παράρτημα Ροδόπης του ΕΟΔ συμμετείχε, καλύπτοντας το κομμάτι των πρώτων βοηθειών, στην φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Μαμάδες Ροδόπης» και η ακαδημία ποδοσφαίρου «Παναθηναϊκός Κομοτηνής» στο αθλητικό κέντρο Mundialito με στόχο τη βοήθεια μικρού συμπολίτη μας.
 
Όπως σημειώνει σε γραπτό του μήνυμα το Παράρτημα Ροδόπης της ΕΟΔ «η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα είναι πάντα κοντά σε παρόμοιες προσπάθειες και θα συμβάλει, με όσα μέσα διαθέτει. Συνεχίζουμε τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών προς τους πολίτες και σας καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτά». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.