Ενστασεις απο φοιτητες του τμηματος Κοινωνικης Πολιτικης για τη δια ζωσης εξεταστικη

Ζητούν αναθεώρηση της απόφασης

Ενστάσεις για τη διεξαγωγή δια ζώσης μέρους της εξεταστικής στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ εκφράζουν φοιτητές με επιστολή τους προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Πολυχρονίδη και την Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Πεμπετζόγλου. Οι 16 φοιτητές που υπογράφουν την επιστολή ζητούν αναθεώρηση της απόφασης, εκθέτοντας τα επιχειρήματα τους σε 4 άξονες.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πολυχρονίδη, Αξιότιμη κυρία Πεμπετζόγλου.

Ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση για τις δια ζώσης εξετάσεις των εννέα μαθημάτων του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, που αφορούν κατά κύριο λόγο τους τριτοετείς, τεταρτοετείς και επί πτυχίω φοιτητές, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις παρακάτω ανησυχίες και ενστάσεις μας.

  1. Πρόγραμμα εξεταστικής Ιουνίου 2021 Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, το οποίο είχε κοινοποιηθεί, οι εξετάσεις Ιουνίου 2021 ξεκινάνε στις 07.06.2021. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα της εν λόγω εξεταστικής δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι σήμερα δημιουργείται όπως καταλαβαίνετε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για την οργάνωση της μετάβασής μας στην Κομοτηνή και τη συμμετοχή μας στις εξετάσεις.
  2. Επικινδυνότητα αποκλεισμού από τις εξετάσεις Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων φοιτητών δεν αντιστοιχεί στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την έναρξη της εξεταστικής, γεγονός που συνεπάγεται με τη διαδικασία υπαγωγής σε τεστ κορονοϊού πριν τη διαδικασία της κάθε εξέτασης. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, το πανεπιστήμιο υποχρεούται να μην επιτρέψει στους φοιτητές αυτούς τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται εν δυνάμει για όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές το δικαίωμα συμμετοχής τους, που συνεπάγεται επιπρόσθετο χρόνο σπουδών, ενώ έχουν κάνει μαραθώνιο παρακολούθησης και δουλειάς.
  3. Οικονομικοί παράγοντες Όπως είναι γνωστό η πλειοψηφία των φοιτητών δεν κατοικούν στην Κομοτηνή. Σε περιόδους τέτοιας οικονομικής δυσχέρειας, η οποία έχει προκληθεί από την περίοδο της πανδημίας είναι υπερβολική η απαίτηση υποβολής των φοιτητών σε επιπρόσθετα, μη προγραμματισμένα έξοδα (ταξιδιού και διαμονής).
  4. Ευπαθείς ομάδες Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει λάβει υπ’όψιν τους φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς επίσης και εκείνους που συγκατοικούν με άτομα από ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το ΦΕΚ άρθρο 1 παρ.8 ως προς την εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου, το Τμήμα/Σχολή κάθε Α.Ε.Ι επιλέγει τον τρόπο διενέργειας των εξετάσεων είτε με φυσική παρουσία είτε εξ΄αποστάσεως ,όμως πουθενά έως τώρα δεν υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων με φυσική παρουσία, τον τρόπο προφύλαξης και τα μέτρα πρόληψης της Δημόσιας Υγείας. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι γίνεται σε περίπτωση επαφής ενός φοιτητή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα περιστατικού λοίμωξης COVID-19 και την διάρκεια της υποχρεωτικής 10ήμερης καραντίνας.

Με βάση τους παραπάνω προβληματισμούς μας θα σας παρακαλούσαμε θερμά για μία άμεση ανταπόκριση και αναθεώρηση της συγκεκριμένης απόφασης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.