Για την Κυνοφιλια ενημερωθηκαν μαθητες του Γυμνασιου-Λυκειου Ξυλαγανης

Στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών συνεχίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ροδόπης και με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την Κυνοφιλία.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε πρακτικό και θεωρητικό μέρος το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ, ΛΕΞΙΣ, το οποίο συνοδευόταν από τον κ. Μπάμπη Κουκουζέλη, πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων και ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδος.

Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η προαγωγή της φιλοζωίας, η εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο και αφετέρου η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών ως ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών σε θέματα που αφορούν τα αδέσποτα. 

Ως εκπρόσωποι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στην παρούσα δράση παραβρέθηκαν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικής-Εμπορικής Δραστηριότητας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού κ. Οκάν Χαλήλογλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Δημήτριος Κοτσάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν εκ μέρους του Δημάρχου τους παρευρισκομένους για το φιλοζωικό τους ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.