«Ενα παιδι – και απο την Ουκρανια – περιμενει εσενα… για να κανει Ανασταση»

Η καθιερωμένη δράση των Παιδικών Χωριών SOS φέτος φροντίζει και τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Έως την Κυριακή 17 Απριλίου η προσφορά των πασχαλινών δεμάτων για τα παιδιά των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών

Έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα – δράση των Παιδιών Χωριών SOS Ελλάδος με τίτλο «Ένα παιδί περιμένει εσένα…για να κάνει Ανάσταση» έχουμε φέτος παλαιότεροι αλλά και νέοι εθελοντές – φίλοι των δομών των Παιδικών Χωριών σε όλη την Ελλάδα. Ο λόγος για τα παιδιά των οικογενειών από την Ουκρανία που φιλοξενούνται σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας, από την έναρξη του πολέμου στην πατρίδα τους και τα οποία φέτος «συμπεριλαμβάνονται» στα παιδιά που τα Κέντρα του οργανισμού, όπως το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αλλά και των Σαπών, «παραδοσιακά» ενισχύουν.

Η δράση «Ένα παιδί περιμένει εσένα ….για να κάνει Ανάσταση» ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου και αφορά στην συγκέντρωση πασχαλινών δεμάτων, για κάθε παιδί που υποστηρίζεται από τις δομές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Φελίνα Καζάκου πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της οποίας οι εθελοντές – φίλοι των Παιδικών Χωριών επιλέγουν ένα παιδί, φροντίζοντας για την κάλυψη του δικού του Πασχαλινού πακέτου, που συνήθως εμπεριέχει την λαμπάδα του, ένα τσουρέκι, ένα δώρο και ο,τιδήποτε φυσικά επιθυμεί ο ίδιος ή η ίδια.

Πασχαλινά δέματα και για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Αυτό που φέτος κάνει την διαφορά όπως εξήγησε η ίδια είναι ότι στα παιδιά που ήδη φιλοξενούνται στο Κέντρο της Κομοτηνής και δέχονται τις υπηρεσίες που η δομή προσφέρει, έχουν προστεθεί και παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει από την Ουκρανία ελέω του πολέμου που μαίνεται, και φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Σε τοπικό μάλιστα επίπεδο όπως έκανε γνωστό η ίδια το Κέντρο φροντίζει για την κάλυψη ευρύτερων αναγκών των Ουκρανών προσφύγων που έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο Στήριξης της Κομοτηνής, με την παροχή τροφίμων, ειδών ρουχισμού κ.α. καθώς και με δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και όχι μόνο που παρέχονται από το επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου.

Κάθε χρόνο η ανταπόκριση του κόσμου είναι θερμή με αποτέλεσμα οι ανάγκες για πασχαλινά πακέτα Κομοτηνής και Σαπών να καλύπτονται πλήρως ενώ πολλές φορές τα πακέτα «ταξιδεύουν» μέχρι και το Παιδικό Χωριό της Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο αυτό η ίδια απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όσους το επιθυμούν να ανταποκριθούν με όποιον τρόπο μπορούν στην δράση, κάνοντας την προσφοράς τους, για να τονίσει πως φέτος «όσο περισσότερο ανοίξουμε την αγκαλιά μας τόσο περισσότερα παιδιά θα καλύψουν τις ανάγκες τους».

Σημείο αναφοράς και φέτος όπως έκανε σαφές είναι το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κομοτηνή, όπου μπορούν να απευθυνθούν τόσο όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δράση και να βοηθήσουν όσο και όσοι επιθυμούν να ζητήσουν βοήθεια από το Κέντρο.

«Είναι περίοδος γιορτών και σε αυτές τις περιόδους πάντα οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες» ανέφερε η ίδια για να καταλήξει τονίζοντας πως «αντίστοιχα λοιπόν και η προσφοράς μας αυτές τις ημέρες έχει και πολλαπλάσια αξία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.