ΕΛΜΕ Ροδοπης και Δημαρχος Κομοτηνης συζητησαν για το κτιριολογικο προβλημα των σχολειων της Κομοτηνης

Στο τραπέζι της συζήτησης και η ανέγερση νέων σχολείων

Την Πέμπτη 18-01-2024 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη Ιωάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε 1,5 ώρα. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ κατέθεσαν στον Δήμαρχο ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά κυρίως το τεράστιο κτιριολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν οι κτιριακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι σχολικές μονάδες, ξεκινώντας από τις μονάδες της ειδικής αγωγής όπως το ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνής το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής και τις αυξημένες ανάγκες σε υποδομές που χρειάζονται και ότι οι υπάρχουσες πλέον δεν είναι κατάλληλες για την υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία της ειδικής αγωγής.  

Κατατέθηκε η γνώμη ότι για να λυθεί ολόκληρα το πρόβλημα της στέγασης χρειάζεται προγραμματισμός για την ανέγερση νέων σχολείων και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά επίσης κατατέθηκαν και προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν σχεδόν άμεσα (κατά το ένα μέρος) το πρόβλημα της στέγασης όπως η μεταφορά του 2ου ΕΠΑΛ και να συστεγαστεί με το 1ο ΕΠΑΛ  καθώς και η μεταφορά των πειραματικών σχολείων Β/ΘΜΙΑΣ στις υποδομές της παλιάς νομικής υπό την εποπτεία του ΔΠΘ.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζουν το Μουσικό Σχολείο, το 1ο ΕΠΑΛ, που αφορούν τις διαρροές σε περίπτωση βροχόπτωσης αλλά και στεγαστικά ζητήματα του 1ου, 2ου, 3ου,4ου, 5ου  Γυμνασίου 1ου, 2ου, 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής σε θέματα σχολικών υποδομών και Αιθουσών πολλαπλών χρήσεων. Ζητήματα κτιριακά εσπερινού ΕΠΑΛ και Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής.

Τέθηκαν τα θέματα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων και ενημερώθηκε το ΔΣ για τις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται στο συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής και συμφωνήθηκε η ανάγκη επέκτασης της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των σχολείων. Τέλος έγινε συζήτηση για το θέμα της σχολικής επιτροπής και της κατάργησής της μετά τις 30-06-2024.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κατάθεσε και αυτός κάποιες ιδέες και προτάσεις που έχει προς την κεντρική διοίκηση και συμφώνησε με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ στις προτάσεις τους.  Κλείνοντας η συνάντηση ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει μπαράζ συναντήσεων και στην Αθήνα βάζοντας ως πρώτιστο μέλημα την σχολική στέγη και θα ενημερώνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.